Санданчани и петричнани излизат на протест заради отстранените от системата полицаи, участвали в тайно парти, въпреки пандемичните забрани.

Митингът в защита на униформените, празнували раждане на син на горски стражар в “Попина лъка”, е днес в Сандански. Инициатор е бившият общински съветник от РЗС в града Илия Георгиев. Организира го в Фейсбук. В създадената от него група “Справедливост”, предприемачът Георгиев призова съгражданите си да излязат днес в 17.00 часа пред сградата на полицията в Сандански.

“Скъпи приятели, в условията на пандемия и световно икономическа криза наши съграждани, нарушили заповед на здравния министър, предстои да бъдат уволнени от работа. Нека да изразим гражданска позиция в защита на полицаите участвали в партито на Попина лъка по случай новородено дете, като се съберем на 23 февруали пред полицията”, апелира шивашкият бос Илия Георгиев.

Както подробно информирахме, директорът на Областната полиция в Благоевград Дойчин Дойчинов е категоричен, че четиримата полицаи – трима от Сандански и един от Петрич, трябва незабавно да се остранят от МВР заради уронване престижа и нарушаване на заповед на здравния министър.

Провинилите се в ресторант “Трети километър” в местността “Попина лъка” над Сандански, ще бъдат финансово наказани и от РЗИ-Благоевград. Извън строя са санданчаните Тодор Полков, Костадин Попов и Ивайло Маринков. Уволненен е и петричанинът Андон Стоянов.

Припомняме, служителите на реда запивали на парти по повод раждането на син на горскя стражар от Сандански Иван Николов. Петричкият полицай Андон Стоянов, който е кум на щастливото семейство, пуснал емоционален клип в тъпан в социалната мрежа. веднага след това случаят стана достояние на комисар Дойчин Дойчинов и на директора на ЮЗДП-Благоевград Дамян Дамянов.

Предстои издаване на актове за административни нарушения. Финансова санкция е предвидена и за собственика на заведението, който отворил по молба на съгражданина си Иван Николов. Той вероятно ще отнесе глоба до 2000 лева.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here