„На 21.02 неделя към 16:20 часа служители на Общинско лесничейство РДГ Кюстендил и МВР хванаха в нарушение отново системния нарушител в горите Димитър Дунков, заедно с още двама съучастници. РДГ Кюстендил състави актове и задържаха превозното средство, с което са превозвали незаконни дърва. Джипът е закаран в гаража на Община Сапарева баня. Преди 3-4 месеца същият джип е върнат на Дунков след конфискация за същото.“

Това съобщиха жители на Сапарева баня, станали свидетели на акцията.

На 15.11.2019 година Дункин извади нож на директора на лесничейството в Сапарева баня Александър Алащинов пред петима свидетели на центъра на село Сапарево. Причината за поредното нападение е, че на шофьора на жълтия микробус- Дункин, който е системен нарушител в горите и на законите на Република България е задържан джип с незаконно добита дървесина през 2018 година. Инцидентът е запечатан на видео, първоначално се вижда, че шофьорът на жълтия микробус заплашително се приближава към спрения сив автомобил собственост на Алащинов, в последствие шофьорът се навежда и взима нож в ръката си и напада с него през отворения прозорец на микробуса длъжностното лице, но не успява да го нарани поради бързата реакция и преместването на Александър Алащинов  по- напред пред микробуса.

„Но шофьора, които трудно се придвижва пеша с цел отново да ме доближи по-близо премести микробуса малко напред и отново се опита да ме нарани с ножа в ръка, но отново не успя и в последствие след неуспешните опити да ме посече с ножа направи и опит да ме прегази с жълтия микробус. Надявам се, че срещу лицето което ме нападна, ще се предприемат необходимите мерки и действия за да не направи поредния „опит за убийство“ на мен и служителите по горите в Общинското лесничейство в Сапарева баня или на моето семейство защото през 2018г., след като конфискувахме неговия джип и дървата в него, ме заплаши от неговия телефонен номер мен и моето семейство с думите „че те затрием от лицето на земята“. За този случай през 2018г. също входирах жалба но резултата бе „Отказ за образуване на досъдебно производство и прекратяване на преписката. Агресорът е Димитър Дунков от кв.Гюргево в Сапарева баня. Поне два пъти е излежавал присъди в затвора, това вече е рецидив.

В същия ден пиеше кафе или бира на магазина при новото кръгово на изхода в кв.Гюргево и микробуса с Рег. номер КН 1638ВМ бе паркиран до магазина. Все едно нищо не се е случило. Престъпникът се надсмива на тромавата ни правосъдна система и поради това има повече права от служителите в горите, които по закон имат огромни задължения, но почти никакви правомощия. В ‘Наредбата за контрол и опазване в горите“ не са дадени на горските стражари. Горският е сам в гората, там няма почти никога други свидетели на нарушението освен самите извършители и когато не са му дадени правомощия по закон /няма право да вземе и личната карта на нарушителя в гората и как ще му състави, акт ако не го познава/ възможно ли е денонощно да опази хиляди декара гори без да има право, когато е сам в гората срещу поне двама и повече нарушители. Затова обществото и медиите неправомерно обвиняват горските и поради това болшинството от колегите вече са отчаяни защото нямат правата например както на „Жандармерията“ да стоят мирно нарушителите в горите когато видят горския пред тях, но фактите на пребити горски от нарушители вече станаха много в България, необходима е належаща промяна в законодателството в горите с повече правомощия на горския и при нападение над него, да има заслужено наказание на нападателя.“ – разказа за 4ВЛАСТ си Александър Алащинов.

Димитър Дунков е обирал и бензиностанция  по пътя за Благоевград преди разклонението за гр.Рила, добавиха от полицията.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here