“На дневен ред е регулацията на квартал „Гиздова махала“, това е пътят да сложим ред и да си плащат, ток, вода, да имат адресна регистрация гражданите в ромските квартали. Те също искат да си плащат, но няма как като е незаконен строежът на дома им. С регулацията и ние ще знаем кой имот на кого е и може вече да мислим за облагородяването. Сега данъци плащат само хората със законни строежи. Проектът ще стане готов до 1 година и тогава най- вероятно ще се стигне и до събаряне на къщи, но ще се прокарат улици и водопровод.“, коментира на пресконференция председателят на ОбС Костадин Костадинов.

Бюджет 2021 е бюджет на перспективите и на политиките, той е стабилен и балансиран, след като 8-9 години връщахме стари задължения и преодолявахме финансови дефицити, искам да подчертая, че покриваме и петте показателя на МФ за стабилност. Към момента сме изпълнили всички изисквания на Министерство на финансите, нямаме просрочия, отговаряме за размера на дълга, обслужваме си кредитите, имаме двойно повече ремонти на улици от миналата година в сравнения по- миналата“, каза на редовната пресконференция по повод предстоящата сесия председателят на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов, на която предстои приемането на годишния бюджет на общината.

Той призова към повече активност гражданите и бизнеса, да кандидатства по проекти, предвид навлизането в нов програмен период, който ще даде много нови възможности по европейски програми и визира  Фонда за анти-ковид подпомагане и Зелената сделка, в общ размер на около 30 милиарда лева.

1 коментар

  1. За кой ли път се дават такива обещания? Преди избори сте като „лисици“ хитрувате с „голи“обещания , а и глупави ! За коридор №8 защо ще е нужно да се прави ново ЖП трасе през Дупница като може да се отремонтира старото? Да ама не било през Дупница ! Стига с тая злоба за Кюстендил. И в двта града кметове и общинари сте дължници към населението . Колко пъти са измити улиците ,от липите падат изсъхнали клони/няма кой да ги окастри/ , улиците се метът по центъра , пътната маркировка е „ден до пладне“и т.н.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here