Д-р Екатерина Митова, втората от дясно н0аляво.

Бившият управител на хосписа в Бобов дол д-р Екатерина Митова си поиска сумата от 985,52 лв., удържана от заплатата й заради неприетите финансови отчети на дружеството. Тя е входирала писмо до общината, с което иска сумата да й бъде възстановена, след като на 30 декември ОбС най- после склони да приеме отчета. Като принципал на дружеството, съветниците обаче трябва да благословят плащането. Митова беше освободена от поста на 25 юни миналата година. След проведен конкурс на нейно място беше назначен д-р Любомир Фролошки.

Д-р Фролошки и д-р Митова си оспорваха поста управител през лятото.

Той обаче напусна през есента, след като се оказа, че управлява и частния хоспис на Борис Делибалтов.
От входираната до Общинския съвет докладна става ясно, че възнаграждението на управителя на общинския хоспис е 2 минимални работни заплати или около 1200 лв. Шефът обаче получава 90% от заплатата си до приемането на финансовия отчет. На три пъти пъти съветниците не се съгласиха да приемат представената от Митова справка за разходите и приходите на социалното звена. В крайна сметка това се случи на заседанието на 30 декември миналата година. Сега временният управител Виолина Стоилкова е предоставила полученото от д-р Митова писмо с искането за изплащане на остатъка от пълната сума, която е превеждана в банка по отделна депозитна сметка на името на дружеството с месечно олихвяване.
Общинският съвет ще трябва приеме и пазарната оценка в размер на 13 258 лв. на имуществото на хосписа, което ще се продаде на търг.

Красимир Чаврагански и собствениците на сградата на болницата Орлин и Борис Делибалтови.

Припомняме, че хосписът остана без покрив, след като собственикът но помещенията в бившата болница Борис Делибалтов прекрати договора за наем на общината. С търга ще се заеме управителят на дружеството. Делибалтов е дал заявка, че желае да го купи вещите.
За момента хосписът не осъществява дейност, а общината обмисля варианти с намирането на помещение. Екипът от 10 човека е освободен. И те, и пациентите са прехвърлени към частния хоспис на Делибалтови.
Като преди време писахме, Барис Делибалтов с фирма „Крако“ купи голяма част от сградата на МБАЛ „Д-р Стоян Сантев”.

Общинcĸият xocпиc в Бoбoв дoл беше създаден след спечелен проект преди около 15 години. Cтaциoнapът, пpeдocтaвящ мeдиĸo-coциaлни ycлyги нa xpoничнo бoлни, лицa в тepминaлeн cтaдий и caмoтни възpacтни xopa, ce нaмиpaше нa тpeтия eтaж нa MБAЛ „Д-p Cтoян Caнтeв”. Haтpyпaни ca зaдължeния зa над 100 000 лв., като загубите за миналата година са в размер на над 75 000 лв.
Борчът от 100 000 лв. идва от неплатени наеми, които се дължат към синдика на болницата. Към Делибалтов няма дългове. Задълженията обаче са набъбнали заради клауза в договора на наема, според която, ако плащането се забави, то наемът се дължи в троен размер.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here