Коко Динев

Община Сандански до дни пуска „глътка кислород“ за финансовите нужди ФК „Вихре“ от  100 000 лв. Парите са са част от гласуваната субсидия от бюджета за детелините за годината в общ лазмер на 260 000лв., съобщиха от отбора на детелините.

Явор Аргиров

„Сумата не е преведена, по предложение в решението за финансова помощ на спортните клубове в протокола бе записано, че сумите за спорт ще се раздава само след решение на Общински съвет, а не както до сега –със заповед на кмета на общината.“- каза Явор Аргиров.

„Крайно недостатъчни са средствата за отбора, за какво първо. Съседната община Петрич дава на отбора 400 000 лв., как да се борим с отбори, така добре обезпечени, особено в условия на пандемия. “ Това коментира за 4ВЛАСТ Константин Динев. Както съобщихме, община Сандански дава 260 хил.лв на Коко Динев, за да вкара „Вихрен“ в „Б“ група.

Окончателно на заседание на ОБС-Сандански бе решено, че собственикът на футболен клуб „Вихрен“ – Константин Динев ще получи сумата от 260 хил.лв. от общинската хазна. Преди време, той бе внесъл молба с искане за отпускане на сумата, а като мотив бе посочил, че с парите ще осигури влизането на отбора в „Б“ група. Припомняме, че на февруарското заседание, съветниците разглеждаха утвърждаването на спортния календар на община Сандански за 2021г. Тогава част от съветниците едва не се изпокараха по въпроса с допълнителното финансиране на бизнесмена Динев за отбора „Вихрен”, и се обявиха против финансирането на отбора с мотива, че влизането в по-горна група е непостижимо и отпускането на исканата сума няма да помогне на „Вихрен“ да подобри резултатите си на терена и да напълни стадиона със зрители.

„Все още не са отпуснати средства за клубовете. Предстой на следващото заседание да се разпределят средствата по клубове. В общинския бюджет има заложени 360 хил.лв за спорт. На следващо заседание ще се гласува колко да отидат за баскет бол, плуване, шах, футбол, и т.н по вид спорт. По принцип общината последните 4 години даваше по 150 хил.лв. като цяло за спорт. В проектобюджета за 2021г. бяха заложени още 260 хил.лв. Отговорът на една от комисиите е, че се предвиждат 100 хил.лв за клуб ”Вихрен” затова от 160 хил.лв от миналата година сега са заложени 260 хил.лв.” сподели Явор Аргиров .

По предложение на Георги Панчев сумата от 260 000 е завишена 360 000 хил.лв. на сесията. Съветниците коментираха, че това завишение ще отиде за „Вихрен”, но такова решение не е прието все още.

Мнозина от съветниците са съгласни сумата от общо 360 000лв. да  отидат за подпомагане и развитие на спорта, като най-голям дял от тях ще получи Динев за футболния отбор. На сесията съветника Явор Аргиров предложи на колегите си сумата да бъде гласувана, и отпусната за „Вихрен” ако обещанието за влизане на отбора в „Б” група стане реалност. „Мотивите бяха, че „Б” група ще се пълни. „Предложих го на колегите, когато това стане реалност тогава да получат финансиране. Общината вече е направила доста за отбора на Динев, предоставяйки му спортна база и заведение безвъзмездно. Редно е да не делим клубовете, а да заложим една сума по целесъобразност”-заяви пред наш екип Явор Аргиров за 4ВЛАСТ.

Кметът Атасас Стоянов не беше намерен за коментар.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here