Капранов на път към съдебната зала. сн. архив

Делото за незаконно държане на боеприпаси срещу Васил Капланов Каплата влиза в съда. Председателят на Районен съд Дупница съдия Иван Димитров съобщи, че заседанието по казуса е насрочено за месец март.

Съдия Иван Димитров

Както е известно, през лятото на миналата година Капланов беше задържан. След показния арест в „Горна махала“ в Дупница всички очакваха, че акцията е във връзка с изчезването на Янек Миланов. Оказа се, че всъщност става въпрос за незаконно държане на боеприпаси. На заседание, на което се гледа мярката за неотклонение на бившия гард на Галеви, съдия Мая Гиздова постанови домашен арест за Капланов. В последствие обаче той отново се озова зад решетките, след като рокерът от Дупница Димитър Недев съобщи, че е бил заплашван от Каплата. След жалбата за отправени заплахи съдия Иван Димитров отхвърли отправеното искане за домашен арест. Дни преди Коледа все пак мярката на дупничанина отново беше изменена и той беше върнат у дома. Адвокатът на Капланов Ивайло Алексиев нееднократно коментира, че прокуратурата превръща клиента му в изкупителна жертва във връзка със случая „Янек Миланов“. По думите на защитника, Капланов е оказал пълно съдействие на властите при разследването на случая.

Гешев в полето край Крайници, което полицията претърси.

Припомняме, че според съседи изчезналият Янек Миланов последно е видян да се качва в колата на гарда на Галеви в края на юли, след което няма и следа от него. Няма резултат от масираните претърсвания в полето между Дупница и Сапарева баня, водолази огледаха и дъното на яз. „Дяково“. На няколко пъти в Дупница беше и главният прокурор Иван Гешев.

Гл. прокурор проведе и среща с прокурори от града. Обяви, че се отварят стари производства, свързани с Капланов.

След визитата му от прокуратурата съобщиха, че отварят за преразглеждане стари производства срещу Капланов, които са приключили с отказ от образуване на досъдебни производства.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here