Любомир Кузев

Завърши януарският конкурс за детска рисунка „Палитра“ на Народно читалище „Рила – 1898“ в Долна баня на тема „Българските зимни празници и обичаи“.

Даниела Методиева – секретар на народно читалище „Рила-1898“ награди долнобанските малки художници, класирали се на призовите места в януарското издание на онлайн конкурса за детска рисунка „Палитра“ на тема „Българските зимни празници и обичаи“. Радващо е, че в конкурса взеха участие десетки талантливи художници не само от рилския град, но и от страната, так чак и от чужбина – далечна Испания. Над 80 рисунки бяха публикувани на сайта на културния институт.

Първото място бе за рисунката на Ванеса Колева – „Сирни Заговезни“, второто за Зорница Торошанова – „Сурвакари“ и третото място за рисунката „Сурвакари“ на Атила Мехмед от Велинград.
Темата за новия февруарски конкурс е „Историята оживява“ и вече в него се включи Зорница Торошанова със своята рисунка на Апостола на Свободата Васил Левски.
Радващо е, че в конкурса взеха участие деца не само от рилския град, но и от страната и чужбина, като на сайта на културния институт бяха публикувани над 80 рисунки на талантливи малки художници.
Първо място журито отреди на рисунката на Ванеса Колева – „Сирни Заговезни“, второто на Зорница Торошанова – „Сурвакари“ и трето място за рисунката „Сурвакари“ на Атила Мехмед от Велинград.
Темата на новия конкурс за детска рисунка „Палитра“ за месец февруари е „Историята оживява“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here