Медал за ЧРД за дупничанката Миглена Селишка. Тя спечели сребърен медал 2 години след световните плажни игри, организирани от Асоциацията на националните олимпийски комитетит (АНОК) в Катар през 2019-а, съобщи федерацията по борба. За разместването са информирали от Дисциплинарната комисия на АНОК с писмо до Българския олимпийски комитет (БОК).
От Българската федерация по борба припомнят, че тогава европейската шампионка спечели бронз на плажна борба в категория до 50 кг, но сребърната медалистка Мърси Дженесис (Нигерия) е дала „неблагоприятен аналитичен резултат“. Отличието й се отнема и се присъжда на българката.
„АНОК изисква от Българския олимпийски комитет да окаже нужното съдействие за връщането на бронзовия медал и диплома, както и да организира връчването на сребърния медал на Миглена Селишка“, се казва още в писмото.
Добрата новина идва като подарък на патерица за борбеното момиче от Дупница. Селишка празнува рожден ден в събота. Тя сред златните момичета на българската борба. През изминалия сезон спечели и бронз на световната купа в Белград, а в края на годината бе обявена за най-добра състезателка от Спортното министерство и Българския спортен тотализатор.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here