Румен Томов и Андон Тодоров- председател на общинският съвет, абониран кандидат за кмет.

Председателят на Общинския съвет е сключил незаконен договор с адвокатска кантора, осребрява фактури от порядъка на 600 лв. в разрез със закона, давам всичко на прокуратурата. Това каза кметът на община Благоевград Румен Томов. Вече от ОбС отлетя съветник от групата на Тодоров, това е Соня Ставрева, която беше отстранена след жалба на Калоян Ханджийски, че тя е собственичка на няколко сайта, на които са осребрени фактури от общината. Така тя се оказа в конфликт на интереси.

„Не се занимавам с фалшификации и фалшифициране на подписи, за сведение на Андон Тодоров, и за разлика от обкръжението му, той е вносител на подпики с фалшиви подписи, кой ги е правил, прокуратурата ще прецени, не живея в неговия свят. Никога не съм подменял докементи, свързани с дълга от 5 000 000 лв,  искам го, защото е нисколихвен, защото е за спешна рехабилитация на улична мрежа, дадохме думата на всички присъстващи на общественото обсъждане, всичко е чисто и прозрачно, но част от съветниците искат ръцете ми да бъдет вързани, общината да боксува, каза кметът Румен Томов. Не съм предполагал, че община Благоевград ще има 28 000 000 лв. В момента имаме 350 молби за подпомагане на раждаемостта, по 1 000 лв са 350 000 лв, нужни са ни 1 000 000 лв. за бебетата по решение на хора, което гласуваха това. В момента има пандемия, приходите на община паднаха с 2 000 000 лв, а задълженията са 28 000 000 лв., натрупани от времето на Камбитов.

Предлагам Андон Тодоров и ДПС- съветниците да се откажат от заплатите си в полза за бебетата. Имаме юрист в Общинския съвет, но момичето не се справя,  в длъжностната й харектиристика пише, че юристът трябва да представлява общината пред институциите. Същевременно е наето адвокатско дружество от Андон Тодоров, външна фирма. Имаме фактури от по 600 лв., които са сметка на общинския бюджет. Не е уведомил никого, съгласно ЗУКПС всички разходи се подписват от ръководителя, от мен, от директора на дирекция финанси и бюджет, второстепенен ръководител на бюджета съм аз, а не той, кметът определя размера, председателят няма право да се разпорежда с бюджетни среща. Тодоров отива в прокуратурата!“, каза Томов.

„Председателят на общинкия Андон Тодоров съвет е споменал в разговор пред хората, които се грижат за лъвчетата: „Задръжте ги, като дойда аз като кмет ще ги приема.“ Това е чудовищно! Съжалявам всички партии, които стоят зад него!“- заяви кметът. „Срамота е! Резил е! Това не е ли болестно състояние, защо не си говорите очи в очи“ – чу се в залата.

„Казал ги е на човек от зоопарка във Варна. Имам доказателство. Целта е да се саботира работа на общината, на кмета, на жителите на града, за да се яви Тодоров в качеството на спасител, което е много трагично.“- добави кметът.

„Склонни ли са жителите на Благоевград да бутнем къщите им и да направим парк, може ли да платим 4 000 000 лв. на собственика в Бачиново и да направим парк, имотът е частен, а не общински. Това да запишат в петицията хората, които искат референдум. Сега се строи и до Стребището и защо някой не каже „Защо се строи? Искаме зелена площ“. Отговорът е прост, частната собственост е неприкосновенна.“- заключи Томов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here