Радев беше приканен да види ледената пързалка.

Хората напразно чакаха в студа да зададат въпроси на държавния глава, група роми го спря да му покаже ледената пързалка

Радев с кмета Владимир Георгиев

„Президентът Радев пристигна в Самоков за среща с 5- има културни дейци и с кмета. Възмутени сме, имахме въпроси. От администрацията обаче внимателно са подбрали списъка с поканените, за да няма неудобни въпроси.“, заяви Стефан Дойчинов, който беше на място в очакване, че може да размени няколко думи с държавния глава.


Оказа се, че повечето хора не бяха разбрали за височайшата визита. Около 20-30 човека очакваха Радев в центъра на града. Той беше посрещнат от кмета Владимир Георгиев, служители от общинска администрация и съветници от БСП. Срещата беше закрита, медиите бяха допуснати само за снимки. Напразно самоковци се надяваха да бъдат чути питанията им при излизането на президента, който по- късно посети художествената галерия, графичната база и храм „Успение на Св. Богородица“.

Общинари и съветници от БСП посрещнаха президента.

„Разочаровани сме, искахме да поставим някои въпроси. Дошъл е тук, разговаря с кмета, искахме да питаме знае ли как се разходват средствата и много други неща, но не успях. За разговор го спряха група роми и му показаха ледената пързалка.“, сподели и Славчо Георгиев. Президентът отиде до пързалката, където разговаря с децата, попита ги дали спортуват.


„Нямаше покани до хората на изкуството, повечето не разбраха за събитието. 5- има души са били в Картинната галерия. Къде са Иван Ненов, Борис Скрински, Христо Христов и много други. Така кампания не се прави.“, добави Дойчинов.


Групата все пак успя да спре Радев. „Имаме въпроси и за ръководството на общината, и за полицията.“, обявиха те.
„Отворен съм за въпросите, има пресконференция за акредитираните журналисти.“, съобщи Радев.

Очаквате подробности след брифинга пред църквата!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here