Кметът на Благоевград беше настанен отдясно до премиера Бойко Борисов, който му даде думата. Томов заяви, че общинският съвет начело с Андон Тодоров е деструктивен и блокира работата на общината, Борисов го изслуша внимателно, очаквайте невероятна развръзка!
„Благодаря на премиера Бойко Борисов и на МС. Общини от Пернишка област получават финансова подкрепа за реализирането на важни проекти. Преди седмица бяха отпуснати 1,56 млн. лв. за реконструкция на спортната зала в Радомир“, каза областният управител инж. Емил Костадинов 
Инж. Емил Костадинов
Правителството отпусна 8 711 000 лева с ДДС допълнителни средства за общините Перник, Брезник, Радомир и Трън в област Перник.
Средствата бяха осигурени на днешното правителствено заседание, на което официално присъстваха областният управител инж. Емил Костадинов и кметовете на населените места.
„Благодаря на премиера Бойко Борисов и на Министерския съвет, че и в това постановление бяха включени общини от Пернишка област, които получават финансова подкрепа за реализирането на важни проекти. Само преди седмица бяха отпуснати 1,56 млн. лв. за реконструкция на спортната зала в Радомир“, сподели областният управител.
Той посочи, че с подкрепата на кабинета се дава възможност за подобряване на средата и условията за живот в редица населени места.
„Още веднъж премиерът показа, че когато се работи с грижа за хората резултатите не закъсняват. За него няма малки и големи, сини и червени общини“, каза още инж. Костадинов.
2 300 000 лв. е сумата осигурена за ремонт на отклонението за Индустриалната зона в Община Перник!
Станислав Владимиров
75 000 лева са отпуснатите средствата, които ще се изразходват за строежа на Православния храм „Сретение Господне“ в пернишкия квартал „Тева“.
Кметът Станислав Владимиров определи помощта на правителството като навременна и уточни, че със средствата ще се изгради довеждаща инфраструктура към индустриалната зона. „Това ще помогне за привличането на инвестиции в общината“, допълни Владимиров.
Васил Узунов
246 000 лв е сумата, която ще получи община Брезник за обзавеждане на залата на местното читалище.
Кметът Васил Узунов отбеляза, че средствата ще се използват за вътрешен ремонт, така че сградата да може отново да се ползва за важни мероприятия.
Цветислава Цветкова
2 200 000 лв ще бъдат преведени на община Трън за довеждащ водопровод. И още 1 790 000 за ремонт и изграждане на подпорни стени на моста в кв. „Мурговица“.
Кметът Цветислава Цветкова изтъкна, че помощта е от изключително значение, тъй като през януари подпорните стени на реката са били напълно разрушени.
Пламен Алексиев
2 100 000 лв ще бъдат представени на община Радомир за реализиране на проект за реконструиране на вътрешната водопроводна мрежа.
Кметът Пламен Алексиев заяви, че по този начин ще бъде предоставена възможност за първи път да се направи реконструкция и ремонт на ВиК мрежата.
И така като обобщим:
11 ч. 
👉30 милиона лева отпуснахме на правителственото заседание в подкрепа на общини в цялата страна. Всеки един от финансираните проекти е добре обоснован и е от голямо значение за хората.
✅10 милиона от тези средства са за общините Благоевград, Свищов, Брезник, Перник, Радомир, Трън и Опан. С тях ще бъде подобрена инфраструктурата в читалища, спортни зали, опери. Благодарение на финансирането ще бъдат изградени пътища и ще бъде ремонтирана водопроводната мрежа в различни населени места.
✅Над 20 милиона лева предоставихме на 11 общини за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последици от бедствия. Следим внимателно ситуацията в цялата страна. Работим и превантивно. Стремим се максимално бързо да действаме съвместно с кметовете и веднага да решаваме проблемите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here