Самоковският депутат Р. Стойчев аут за вота, отказа да участва, Н. Кокалов една шести в листата на БСП

Настоящият депутат на БСП от Самоков Радослав Стойчев ще се сбогува с депутатското кресло. Стойчев не е пожелал да участва в номинациите за предстоящия вот. От Самоков за червената листа предлагат бившия шеф на полицията Николай Кокалов, който обаче е позициониран едва на шеста позиция в списъка с кандидат- депутати от София област. Водач е Иван Ченчев.

Д-р Трендафилова

След проведените събрания в Самоков фаворитът на местните социалисти, с най- много събрани гласове, е д-р Ивалина Трендафилова. За нея глас са дали 264- ма делегати. Още през януари обаче тя обяви, че няма намерение да занемари работата си и да участва в избори. Така първенец става Кокалов с 239 гласа. Отводи са направили общинският лидер на БСП Михаил Михайлов и кметът Владимир Георгиев, който е събрал една 4 гласа.

Владимир Георгиев

Още преди номинациите предположенията бяха, че досегашният депутат Радослав Стойчев няма да спечели доверието на съпартийците си, което да го изпрати в листата. Явно, усетил на къде духа вятърът, той е предпочел да не хаби усилия. Усилено се коментира, че той ще се върне на поста си като зам.- кмет в общината. Не се сбъднаха и прогнозите, че на челно място в листата ще бъде кметът Владимир Георгиев, който да издърпа колата, като събере гласове за следващите в списъка с червени кандидат- депутати.
Предстои националното ръководство на БСП да утвърди подредените от областните структури на партията листи.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here