Проектът за реконструкция на спортната зала на ст. “Христо Радованов” става многофункционално спортно съоръжение, с капацитет от 300 седящи места, съблекални, фитнес център, офис пространство и кафе-бар
„Бих искал да изкажа благодарност към правителството за изпълнения ангажимент към нас, във връзка с отпуснатите средства в размер на 1,5 млн. лв. за многофункционална спортна зала в Радомир. Една от надеждите на радомирската общественост е на път да се сбъдне! Предстои да започнем процедура по изпълнение на проекта за реконструкция, оборудване и обзавеждане на многофункционална спортна зала в града. Радваме се, че е поправена една несправедливост, възникнала вследствие на недалновидно решение на предишното управление на града, във връзка с продажбата на терена в кв. “Арката” на вече изградената нова спортна зала“, каза Пламен Алексиев, кмет на община Радомир.
Проектът за реконструкция на спортната зала на стадион “Христо Радованов” ще позволи съществуващата сега сграда да се превърне в многофункционално спортно съоръжение. Тя ще разполага с капацитет от 300 седящи места, съблекални, фитнес център, офис пространство и кафе-бар.
С изграждането на собствена спортна зала в Радомир, младите спортисти от общината ще могат да търсят реализация на местно ниво, вместо да пътуват за тренировки до София и Перник.
„Стремим се към възраждане на традициите във волейбола, които Радомир винаги е имал! Ще ни има отново на националната волейболна карта. От града ни са излезли редица изтъкнати волейболисти, дали много на националния и световния спорт. Имената на братята Сашо и Емил Треневи, Емил Спасов – Гацо, Вальо Миланов – Безин, Eлка Казановска, Мая Кирилова, Виолета Димитрова, Кристина Йорданска, Иван Зарев, говорят достатъчно на спортната общественост у нас. Надявам се, че след построяването на спортната зала ще се говори и за нови именити и силни волейболисти от нашата община!
Продължаваме да изпълняваме поетите ангажименти в областта на спорта, инвестираме средства в подобряване на материалната база и създаваме всички необходими условия в Радомир да се развиват силни спортисти!
Снимки на Община Радомир – как ще изглежда бъдещата многофункционална зала в общинския център, съществуващата през 2008 година спортна зала, която е разрушена, за да се построи търговски обект, хронология на събитията преди 13 години, описана в съществуващия тогава „Общински вестник“, сегашното състояние на сградата на стадион „Христо Радованов“ в Радомир“, допълни градоначалника.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here