Костадин Костадинов

„Националният съвет на СДС одобри днес номинираните за депутати от Югозапада, а кой на кое място ще бъде е допълнителен въпрос, които ще се реши на коалиционен съвет“, съобщи регионалният лидер на СДС и член на НИС Костадин Костадинов, който обяви, че ще работи като екипен играч, но не като кандидат депутат.

„Всяко място след първото дава възможност за преференциален вот и съотвтният кандидат да бъде избран, очакванията са ми и в четирите области нашите кандидати да прескочат 7-те процента, което да им даде възможност да участват в преразпределението на мандатите. СДС ще работи екипно за победата на коалицията. Много ми е тъжно, че водачът на листата на БСП отново е външен човек, непълно непознат, не познава проблемите на региона, хората, няма нико общо с региона, на негово място ще ме е срам и бих се отказал от подобна номинация.“- каза Костадинов.

Той е представил предложенията на общинските и областни структури на провелото се днес заседание на националното ръководство на синята партия. Номинирана за участие в кандидатдепутатската листа в област Кюстендил е областният председател на СДС Анелия Любенова, в област Перник – председателят на Общинския съвет в Земен Стефан Маринов, в област София – областният председател Юлиан Леков и в област Благоевград – бившият народен представител Борислав Миланов. НС на СДС е дал съгласието си да бъде подписано споразумение за общо явяване на парламентарните избори с ГЕРБ.

Основната причина да участваме в тази коалиция е да спрем все по-нарастващата амбиция на БСП да вземе властта и по този начин да отклони България от евроатлантическия път на развитие. Двете партии сме обединени във формата ЕНП, а общото ни явяване на евроизборите и на местния вот показа, че участието ни имаше решаващо значение за доброто представяне, например в София и Дупница. Нормално е всяка политическа сила да търси съюзници и партньори, за да реализира управленските си виждания. СДС няма да отстъпи от своите принципи и идеали, но евентуално самостоятелно явяване би рискувало десните избиратели да останат без представителство в парламента, както се случи през 2017г. Вярвам в победата и призовавам десните българи да гласуват активно!”, заяви регионалният лидер на СДС за Югозапада и председател на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов. Предстоят преговори с коалиционните партньори за разпределяне на позициите в кандидатдепутатските листи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here