От Министерство на спорта осигуриха средствата за ремонта.

Кога най- после ще се случи дългоочакваното възстановяване на пистата за ролбан и стрелбището към нея в парк „Ридо” в Самоков се питат в спортните среди в града, след като в бюджета на общината за тази година отново се завъртяха заложените за целта 100 000 лв. Парите са част от капиталовите разходи в проектобюджета за 2021 г., който предстои да бъде обсъден утре, а в последствие да мине и през Общинския съвет.
Миналата година кметът на Самоков Владимир Георгиев се похвали, че със съдействието на председателя на БФ „Биатлон“ и с финансовата подкрепа от Министерство на младежта и спорта проектът ще се реализира през 2020 г. Стана ясно, че подкрепата от страна на Министерство на спорта е в размер на 100 хил. лв., като през пролетта в общинския бюджет бяха постъпили 75 хил. лв., очакванията бяха съвсем скоро да бъдат преведени и останалите 25 хил. лв. Информацията гласеше, че общината е предвидила съфинансиране, заложено в бюджет 2020, в размер на 100 хил. лв. Идеята беше реализацията да започне след приключване на процедурите за избор на изпълнител.

Идеята включва цялостно преасфалтиране на ролбана, както и изграждане на стрелбище за лятна подготовка на състезателите по биатлон. До момента е изградено входното пространство и е оформена зона за отдих, възстановена е пътеката до ресторант „Къщичките”. В началото на декември от община Самоков съобщиха, че е осигурено финансирането за изграждане на третия етап на лесопарк „Ридо“, предвиждащ изграждане на асфалтов път от съществуващ паркинг до началото на терена определен за екстремна велоалея, изграждане на екстремна велоалея и фитнес на открито за хора в неравностойно положение са предвидени в проекат.. В парка са изградени Пътека на здравето със зони за отдих, фитнес, детски кът, барбекю зона и др. Втори етап включваше оформянето на стария път за ресторант „Ридо“.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here