Джипката, която горските са опитали да спрат.

Пуснаха под гаранция от 2800 лв. общо триото баща и синове Пушките от Костинброд. Тримата бяха закопчани за нападение над горски служители от ДГС „Сливница“. Преди дни съдът в Костинброд е взел решение бащата Иван Зарев и синът му Благовест да излязат на свобода срещу гаранция от по 1000 лв. Людмил Зарев е на вън срещу 800 лв.
Тримата попаднаха зад решетките след екшън в гората и гонка с горските, които опитали да избутат от пътя. Инцидентът стана на 13 януари. Горските опитали да спрат високопроходим автомобил „Гранд Чероки” с чужда регистрация. Подават сигнал, за да спре за проверка, но водачът на джипа Благовест отказва да се подчини. Започва преследване, в което в последствие се включват и Иван Зарев и другият му син Людмил. От полицията съобщиха, че двамата започнали да отправят смъртни заплахи срещу горските стражари, които, за да предотвратят ескалацията на напрежението, опитват да се измъкнат, но бракониерите в протежение на около километър на няколко пъти правят опити да избутат от пътя служебния им автомобил със специален режим на движение.
На 15 януари съдът реши, че ще остави Зареви зад решетките. При обжалването обаче мярката е променена.

Благовест, Иван и Людмил Зареви Пушките.

Както писахме, Върховна касационна прокуратура поиска пълна проверка на осъществения служебен контрол на крайните прокурорски актове и причините за неприключилите досъдебни производства срещу тримата. Прокурор Митко Димитров е възложил на Апелативна прокуратура да провери преписките в прокуратурата в Костинброд.
Фамилията е доста популярна в Костинброд, срещу тримата има жалби и сигнали, включително на кмета Трайко Младенов, който е бил заплашван от Иван Зарев. Тъне в забрава сигнал за атаката срещу общината, при която лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов прави опит да нахлуе в кметския кабинет. Той е на място заради протест, поведен от Иван Зарев. Недоволството е заради мерките срещу африканската чума по свинете. При бурните вълнения пред общината жестоки обиди понасят и местни прокурори, един от тях е наричан „циганин и м*нгал“, друг „пияница“. В пълна мъгла е и случаят с нападнатите от Иван Зарев доброволци от предизборния щаб на ГЕРБ. Над 1 година вече те все още чакат да се предприемат мерки заради атаката, на която са станали жертва. Младежите споделят, Зарев прибягнал до физическа саморазправа с тях, докато разлепвали плакати.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here