Костадин Костадинов
„Йок! Няма да бъда депутат. И кандидат даже няма да бъда. Защо ли? Друг път ще обясня…
Но да напиша аз тук, че да разберат онези, другите. Дето ще са кандидати. И да дишат спокойно. Пък и лъжите за моя милост да понамалеят. Така де! Явявайте се, обяснявайте се, агитирайте. На всички желая успех! И разумно се дръжте.
А за моите приятели в мрежата ще си позволя да направя една моя отколешна идея. А именно, да списвам рубриката УЧИЛИЩЕ ЗА ИЗБИРАТЕЛИ.“
Това написа на профилат си кординаторът за Югозападна България на СДС Костадин Костадиновов и настъпи лидерът на Евролевите доцент Радослав Радославов, който обвини някой столични демократи, като бившият премиер  Иван Костов, че прецакали идеята  „Дупница областен център“ като събра спомените за епичните борби в тази посока в едноименна книга.
Междувременно днес пред 4ВЛАСТ Костадин Костанидов категорично отрече да е бил на среща с главния прокурор в курорта Паничище в неделя.
„Бях на Паничише в неделя, но в хотел на дупничани, не съм видял Иван Гешев, най- вероятно някой се е припознал или в мен или в него. Аз не съм го виждал. Не съм виждал и не съм се срещал с лидерите на ГЕРБ в Кюстендил и Дупница, даже изобщо, не помня от кога. Не съм се запознал с Даниел Данчев, който е лидер на ГЕРБ от има – няма месец, познавам брат му, карали сме моторни шейни из Паничище преди 10 години и от тогава не съм го виждал.“
Даниел Данчев, Методи Чимев, Ивайло Константинов са  ръководителите на ГЕРБ в Кюстендил и Дупница, които действат със СДС като коалиционен партньор в отминалите местни избори.
Ето какво написа:
„И понеже не съм доцент от ЮЗУ или от П.У.Т.К.А., че да издам книга, ще пиша тук, в нета.
Знам, че много от вас мразят политиката. И ги моля да не четат.
За останалите – след повече от 20 години в политиката, от които 9 в общински съвет, след много кампании, последните от които ръководени от мен, изведнъж ми се прииска да пиша. Да, да пиша. И да споделя моите впечатления, размисли, умения, прогнози, препоръки и т.н. с вас. И понеже не съм доцент от ЮЗУ или от П.У.Т.К.А., че да издам книга, ще пиша тук, в нета. А който иска – да чете.
ГЛАВА 1. ЗАЩО ДА ГЛАСУВАМ?
Важно е да се гласува. Даже много е важно. Прави ми обаче впечатление, че преди избори народа сякаш изтрещява. Към избора се подхожда най-често по запалянковски. Или като наказателен вот. Има и все по-нарастващ платен вот. Някои гласуват корпоративно.
А трябва да се гласува прагматично! С ясни искания и още по-ясни обещания. За ясни послания и максимално конкретни предизборни програми. Например: аз, гласоподавателя К.К., ще гласувам за този, който поеме ангажимент да ми асфалтира улицата. Или който ще подмени водопровода. Или който няма да отклони България от ЕС или НАТО. Или … Ето така – ясно, просто и конкретно. Без витиевати обещания, без общи локуми, без алабализми. Или още по-важно – без надути лъжи.
Ще кажете – лесно ти е, но политиците лъжат. Не, уважаеми. Политиците се изхитриха и вече почти не поемат ясни ангажименти. Именно, защото вие не им ги искате. Помислете!
Избори 2021, април. Аз гласувам в 20-а секция в Дупница, 10 МИР. За кого да гласувам? Това е условието на задачата. Искате ли да я решим заедно? Искате. Ок, решение:
Изборите са парламентарни. Тоест, може би най-важните от всички. След тях се формира парламент и правителство. А те пък разпределят нашите данъци. В такъв случай, ще искам:
– депутатът от моя район трябва да разпредели повече финансов ресурс за моята община. А не всичко да ходи за София и няколко по-големи града. Не може в Бургас да слагат отопление по спирките, а ние да нямаме спирки! Тоест, депутатът от моя район трябва да иска децентрализация. Сиреч, в Дупница да има ако не метро, то поне читав градски транспорт. По читави улици. С модерна маркировка. До красиви махали и комплекси. С две думи – децентрализация! Справих се и с една дума…
– моят депутат трябва да се бори и гарантира честно и справедливо разпределение на парите от европейските фондове. Хора, към България се задава НЕВИЖДАН В ИСТОРИЯТА ФИНАНСОВ РЕСУРС! От кохезионните фондове, от Плана за възстановяване, от Зелената сделка. Парите може да достигнат и дори надвишат 30 млрд.лв! И моят депутат трябва да се бори като лъв за Дупница. Подчертавам – и за Дупница. Че ей го, кмета на Кюстендил обяви нов проект за водопроводи в крайни квартали и села. А ние нямаме в града! Така е, приятели, битка е. И моят депутат трябва сега, предварително, да обяви – първо ще се подмени водопровода в Дупница, после в Бобов дол, после в Кочериново и т.н. И ако има още ресурс, нека Кюстендил оправи крайните квартали.
– Коридор номер 8. Говорил съм и писал много за него. Как ще се изградят магистрала и ж.п. линия от Дуръс, Албания, през Скопие, през Кюстендил, през ПЕРНИК или през ДУПНИЦА, през София, та до Истанбул. Обаче?! През Перник или през Дупница? Ето го големият въпрос! Моят депутат трябва да си каже мнението. Ще гласувам за този, който поеме ангажимент да се бори за „през Дупница“. Защо? Защото през Дупница ще бъде два или три пъти по-евтино. По-бързо. По-ефективно. И тогава Дупница ще стане кръстопът на два коридора – 4 за Солун и 8 за Истанбул. А град на кръстопът беден няма… Впрочем, вие да чухте някои от досегашните депутати да каза нещо по този въпрос? Че аз не съм. Но може и да са казали. Тихичко са го казали…
Ще спра за днес. Дългичко стана. Но няма начин. А вие напишете какво мислите. Да го обсъдим. Хайде, отивам да бърша сълзи. Пак няма да съм депутат, да му се не види. А вие пишете, не се жалете. Само, без обиди и ругатни. Че както съм нервиран…“

2 КОМЕНТАРИ

  1. Коце, само с ядене не става, трябва и акъл! Стой си на село да водиш сбора на малоумниците наречен Общински съвет , за там си идеален с тая голяма, но за сметка на това празна кутловица!

  2. Със сигурност му е ясно ,че няма кой до го избере и предварително декларира ,че няма да е депутат.
    То това го зна е всеки .
    От драскачи безброй -нямаме покой.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here