Благовест, Иван и Людмил Зареви Пушките.

Върховна касационна прокуратура даде 2 седмици на Апелативна прокуратура София да извърши детайлна справка за образуваните преписки в прокуратурата в Костинброд срещу баща и синове Зареви, известни с прякора Пушките. Това става ясно, след като екипът на „4Власт“ препрати до държавното обвинение сигналите, които жители на Костинброд ни изпратиха за Иван Зарев и синовете му Людмил и Благовест.
От ВКП пишат, че искат пълна проверка на осъществения служебен контрол на крайните прокурорски актове и причините за неприключилите досъдебни производства.
„За резултатите и становището Ви, в рамките на 2 -седмичен срок от получаване на настоящото писмо уведомете ВКП с обобщен доклад за извършените проверки на ниво Апелативна прокуратура.“, пише прокурор Митко Димитров от ВКП. Срокът тече от 26 януари.
Припомняме, че фамилията се замеси в скандал, след като в средата януари спретна екшън в гората срещу горските стражари В.К.,П. М. и Х. В. При обход в землището на с. Градец горските забелязват движещ се високопроходим автомобил „Гранд Чероки” с чужда регистрация. Подават сигнал, за да спре за проверка, но водачът на джипа Благовест отказва да се подчини. Започва преследване, при което в близост до подстанцията на Костинброд други два автомобила препречват пътя на горските. Колите се управляват от Иван Зарев. с прякор Пушката, който в последните 10 години е известен с кражбите на дървесина, и другия му син – Людмил. Двамата започват да отправят смъртни заплахи срещу горските стражари. За да предотвратят допълнителна ескалация на напрежението, горските се опитват да се измъкнат, при което бракониерите в протежение на около километър на няколко пъти правят опити да избутат от пътя служебния им автомобил със специален режим на движение и го тласнат в пропаст. Служителите на „ДГС Сливница” сигнализират полицията и тел. 112.
Срещу семейството има серия жалби, включително за отправени заплахи към кмета на Костинброд Трайко Младенов и атака срещу членове на предизборния щаб на ГЕРБ по време на изборите през 2019 г. През лятото на 2018 г. кметът бил заплашен по телефона от Иван Зарев, известен с прякора Голямата пушка. Свидетели на инцидента стават много длъжностни лица – служители от общинска администрация и Общински инспекторат – Костинброд, както и служители на РПУ – Костинброд. Образуваното досъдебно производство за хулиганство обаче е прекратено, а кметът не е бил уведомен, за да подаде в срок частна тъжба.
Зарев повежда и протестите пред общината срещу мерките срещу африканската чума по свинете, макар да не отглежда свине. По време на протеста напрежението ескалира и лидерът на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов от Варна прави опит да нахлуе в кабинета на кмета. Секретарката на градоначалника пък е бил грубо бутана. Подаденият сигнал обаче отново е последван от от отказ от образуване на досъдебно производство, въпреки че става въпрос за щурм на сградата на общината, в която се помещава и прокуратурата в града. Следва сигнал до Окръжна прокуратура – София, която праща преписката за разглеждане по компетентност на Районна прокуратура – Костинброд. До днешна дата няма никаква информация как се развива работата по случая. В последвалите протести срещу мерките срещу африканската чума по свинете Иван Зарев, който се кандидатира за кмет на общината, продължава да организира протести, в които районните прокурори, пред служители на МВР, жандармерия и служители на общината са били грубо обиждани. Един от прокурорите е наричан „циганин и м*нгал“, друг „пияница“. Действия на прокуратурата по този случай обаче няма.
Синът на Иван Зарев Людмил разпалва и етнически конфликт с роми в село Петърч, прераснал във физическа саморазправа и генерирал многобройни протести в селото по време на местните избори. По време на самите избори пред изборна секция в село Петърч е била блъскана и удряна Мариела Средкова, която в този момент изпълнявала функциите на кмет на с. Петърч. И тук обаче има отказ от образуване от образуване на досъдебно производство.
Дни преди изборите Иван Зарев прибягнал до физическа саморазправа, нападайки доброволци към предизборния щаб на ГЕРБ, които са разлепяли плакати на политическата партия. Пострадалите лица са И. И., В. Г., К. Й. и Л. Ч. Има подадено оплакване в полицията и стартирало разследване, но няма информация какво се случва с разследването по случая. РП – Костинброд отказва да предостави информация какво се случва по случая.
Срещу семейството има сигнал, че продават мляко на улицата, директно от багажника на колата. Продаваните бутилки са без информация за дата за срок за годност и произход. При проверката през пролетта на миналата година на място е извикана и полиция. Районна прокуратура – Костинброд отказа и тук да образува досъдебно производство. Решението е потвърдено и от Окръжна прокуратура – София. Глоба от 500 лв. е наложена на Иван Зарев, защото е обиждал и ругал служители на РУ – Костинброд при проверката.

7 КОМЕНТАРИ

  1. Тези и тримата ,до преди няколко месеца плюваха ,и се заяждаха с ромите ,казваха крадът ,а то се оказа обратното че пушките крадът повепе от всички за тях затвор е малко ,тези колко злини ,мъки ,и грабежи са причинили на хората. Това са н1какви изроди ма лошо е че за тези мизерници колко много жалби са пускани и все някой ги пази .Аз не вярвам някой да ги осъди ,н1кой си ги пази тези пустиняци пушките.

  2. Ма тези си повярваха че ,всеки път при всяка жалба ,ще ги скатават ,е дано сега са си попаднали на някой с по голями връски от тях.

  3. От Трайко и герб няма кой повече да краде!!! Тия е*баха майката на държавата и ще ни досъсипат!!! Оставете пушките,те просто не могат да премълчават и гледат кражбите на герб пред очите ни!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here