БСП Самоков сменя коня! Кметът Вл. Георгиев ще дърпа към парламента Н. Кокалов, Р. Стойчев аут, ще се връща като зам.- кмет

Георгиев ще дърпа колата и Кокалов напред,, Стойчев загубил доверието на Нинова.

Червеният депутат от Самоков Радослав Стойчев е бита карта за предстоящите избори. Запознати със ситуацията в червения лагер в града споделят, че предстои смяна в отбора и на мястото на Стойчев ще застане бившият шеф на полицията и настоящ съветник Николай Кокалов.

Владимир Георгиев

Прогнозите са, че начело на листата ще бъде кметът Владимир Георгиев, който ще трябва да дърпа колата напред. В момента той кара трети мандат начело на община и ще е натоварен със задачата да събере гласове за БСП. С този ход червените опитват да заложат на сигурно, но ролята на Георгиев всъщност ще бъде само да издърпа Кокалов до парламента. Колкото до Стойчев, очакванията са, че зам.-кметският пост в община Самоков го чака, макар в момента той да е зает от Сия Шейханова. Стойчев беше на поста преди да бъде избран за депутат. На предишните парламентарни избори той скочи в Народното събрание от №4 в листата чрез събрани преференции и изпреварил номинираните преди него. Коментира се, че мощна подкрепа за него е дадена е дадена от 7-и квартал. Червените шушукат, че лидерът Корнелия Нинова обаче му е вдигнала червения картон, тъй като не е доволна от активността му по време на изтичащия мандат.

Радослав Стойчев

В Самоков също са разочаровани, защото по време на предизборни кампании Стойчев усилено обикаляше и обещаваше подкрепа, която след избирането му никой от местните не усети. Разочаровани членове на Столетницата споделят, че номинациите са пунта мара. В крайна сметка всичко се решавало на по- високо ниво, директно в София. Като цяло, в редиците на БСП Самоков все още не са се активизирали, въпреки наближаващите избори. Успокоени от факта, че имат кмет с трети мандат в лицето на Владимир Георгиев, те не си дават много зор.

Н. Кокалов

За третата позиция в листата след Кокалов се спряга името на д-р Ивалина Трендафилова, която е шеф на спешна помощ и съветник от БСП. Тя обаче заяви, че, дори да я номинират, ще си направи отвод, защо няма да изостави професията си.

Д-р Трендафилова

В момента лидер на местната структура на БСП е Михаил Михайлов, който зае мястото на получилата пост в ЦИК Силвия Стойчев. В последно време обаче имаше разочаровани социалисти, които напуснаха партията. Най- ярък пример за това е бившият съветник Николай Николов. В предишния местен парламент той се противопостави на някои докладни на кмета Георгиев и резултатът беше, че на изборите през 2019 г. отлетя чак на 12 място в листата и не влезе в ОбС. В момента той споделя, че изцяло е загърбил партийния живот и не се вълнува от него.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here