Шах с пешката. Иван Ибришимов, Станислав Павлов, Бойко Христов и Александър Анин са четворката от БСП Дупница, които са номинирани за депутати.- похвали се настоящият народен представител пред медиите в Дупница. Големият въпрос е къде е екскметът Първан Дангов, който съобщи, че е събрал само 2 номинации по- малко от Иван Ибришимов. Веднага след номинациите се появиха информации за скандал в местната структура, за който обаче червените отричаха. Очевидно, ако зависи от Иван Ибришимов, излитането на Дангов от списъка, обаче говори за друго.
Мълвата носи, че Ибришимов е изиграл добре картите си и поставил въпроса за номинацията си ребром на Корнелия Нинова. Според запознати той имал оферта да оглави листата на бившата си съпартийка Мая Манолова.
„Лично Мая Манолова му предложи да води листата за Кюстендилска област. Той обаче все още не желае да се  разделя БСП, защотото не вярва, че Манолова ще прескочи 4-процентовата бариера, затова предложил да е водач на листата на червените и да си осребри сам кампанията. С Мая взеха компромисно решение, ако той не е водач на „Изправи се, Българи“, да го замени кумът му Вергил Кацов, който е лидер на земеделците в Дупница.“, споделиха социалисти за пикантни подробности от кухнята на партията. Така възелът в БСП се заплита яко, защото Нинова държала много на Дангов и разчитала на него да е водач. Неизвестното в уравнението е къде остава тогава кюстендилецът- банкер Бойко Клечков и ще успее ли Дупница да пререди кандидатите от областния град.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here