Бившият футболист от Гоце Делчев Марио Метушев ще лежи 20 години в затвора при строг режим заради убийството на приятеля му Красимир Колджиев – Дзъмбо. Тежкото престъпление беше извършено навръх големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам през 2018 година.

Метушев ще трябва да заплати и 550 000 лева кръвнина на близките на Колджиев. Припомняме, че според прокуратурата той е нанесъл 97 удара с нож на приятеля си. След убийството тогавашният треньор на „Места“ (Хаджидимово) опита да сложи край на живота си, но оцеля. Преди престъплението двамата празнували в местно заведение, а после продължили запоя в дома на Красимир Колджиев.

Свидетел по делото е била и майката на жертвата. В залата тя цитирала и думите на Метушев след трагедията. „Аз съм дяволът, и тебе ще те разпоря“, й казал той. Усмихвал й се, а тя изпаднала в още по-голям ужас. „Той дойде у нас, честити ми Байрам, обядвахме, беше спокоен. След това ги оставих да си говорят в кухнята. Когато чух Краси да вика: „Мамо, помощ“, влязох и видях, че Марио е натиснал сина ми с краката на земята. Ръгаше го с нож! Извиках: „Марио, какво правиш“ и се опитах да му взема ножа от ръцете“, продължила разказа си майката на Дзъмбо.

По непотвърдена информация бившият спортист се ядосал на приятеля си, тъй като го подозирал в предателство. Според него Красимир Колджиев е „изпял“ на полицията, че двамата ще превозват нелегален тютюн до Шумен. В последния момент Колджиев се отказал от пътуването, а по пътя футболистът бил арестуван. За деянието той е получил 5 години условно.

Решението е на Окръжния съд в Благоевград и подлежи на обжалване.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here