Лекарите правят всичко възможно, за да спасят краката на Кремена Манова, която вчера беше спасена по чудо след като прекара цяло денонощие при минус 20 градуса в Рила планина. 42-годишната Манова е настанена в клиниката по термична травма в Пирогов. Състоянието ѝ е стабилно, но все още е рано да се каже дали премръзналите крака на жената няма да бъдат ампутирани.
Планинските спасители, които откриха и спасиха Кремена Манова определят това като истинско чудо. Спасителят Божидар Джокин каза: „След прекарана цяла нощ на -20 градуса нямам спомен някой да е оцелявал, наистина то е невъзможно“.
Без зимна екипировка, само с клин и градски боти жената е оцеляла 30 часа при безпрецедентни условия. Никой не е знаел, че е в планината, спасителите я открили случайно.
Планинският спасител Борислав Ранков обясни: „Не е потърсила помощ, защото не е искала. Тя не се обадила на своите близки и приятели къде ще ходи, какво ще прави, не е звъннала по телефона за помощ“. Джокин допълни: „Тя ми спомена, че е получила Божи есемес и тръгва по божията пътека, на колегите от лифта е казала, че ще спи под звездите, но на никого не се е обадила кога и как е тръгнала. Просто това, че открихме договор с мобилен оператор и там имаше нейния телефон може би това я спаси“.

Източник: БНТ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here