Благовест, Иван и Людмил Зареви Пушките.

Кандидатът за кмет, Иван Зарев – Голямата Пушка изтрещял срещу кмета Трайчо Младенов: Ще дойда в кабинета ти и ще ти счупи краката!

Трайко Младенов

Апелативна прокуратура започна ревизия на серия сигнали срещу заключените в ареста Трите Пушки, баща и синове- Иван, Людмил и Благовест от Костинброд и лидера на „Възраждане“, който нахлул на 07.08.2019 г. в знак на протест в кабинета на кмета на Костинброд Трайко Младенов. Наказателната акция била заради мерките срещу чумата по свинете. Леко ранена била секретарката на кмета. Пред очите на полицията Костадин Костадинов я избутал от стола, седнал на него и качил демонстративно краката на бюрото й. Съпартийците му протестираха пред вратите на държавното обвинение и кметството на Костинброд, двете институции се намират в една сграда на три етажа.

„Да бъде предприета спешна превантивна мярка, състояща се в доброволно клане на домашни свине тип „заден двор“, попадащи в 20-километровата зона на индустриални ферми.“

Зарев и викачката на протеста пред общината.

Това се казва в писма на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева, ОДБХ – София област, и Областния управител на Софийска област Илиян Тодоров. Единствения – свинекомплекс в София област е на територията на община Костинброд, но самият Иван Зарев не отглеждал свине за лично ползване или търговски цели. Въпреки това, през месец август 2019 г. той е главен инициатор на протести срещу мерките по овладяване на болестта „африканска чума по свинете“. Протестите избухват пред сградата на общината и той, като главен организатор, отказва да спази насоките на общината за мястото и начина им на провеждане. Решава, че ще бутне кмета от стола му, за да седне той с „чумата по свинете“ на уста.

Подаден е сигнал, Окръжна прокуратура – София изпраща преписка № 2455 / 2019 г. по описа на СОП за разглеждане по компетентност на Районна прокуратура – Костинброд. До днешна дата няма никаква информация как се развива преписката и не съм информиран.

По -късно става ясно, че Иван Зарев, известен като Голямата пушка, е харесан от възрожденеца Костадинов за кандидат- кмет на Костинброд. Дуото решава да „разлаят кучетата в Костинброд“. Въпреки истинското фиаско, което разиграват в Костинброд в отминалите кметски избори, Костадин Костадинов и Трите Пушки печелят оглушителна плесница от избирателите, изразяваща се в 200 гласа, сега тримата са с постоянна мярка „задържане под стража“ за нападение над трима горски и опити да преобърнат джипката им от горски път в пропаст.

„Людмил е бивш треньор в ОФК „Костинброд-2012“, чиято заплата идваше от общината. Кметът Младен Трайков го назначи, а после тръгнаха да го бутат. Бащата Иван реши, че може да е кмет, внушиха му го някакви политици от Варна, идват тука, явно гонят интереси. Какво толкова ги съблазнява в кметството, чудим се. В протеста пред общината имаше хора от Черноморието, говориха меко. Имаше и една викачка, която е нон стоп по протестите в София. Шепа бяха жителите на Костинброд, които участваха.


Знаем, че семейство Зареви се занимават с животновъдство. Към момента Людмил Зарев е охрана в дискотека в Студентски град, но дискотеките не работят от месеци… Брат му Благовест работи при баща им. Гледат крави. Продават мляко на улицата от колата си и където им падне. Допълнителният им доход, които от хората е най-доходоносен, е незаконната сеч. На ден могат и 100 лв. да изкарат, могат и 300 лв. Зависи колко кубика придвижат с колата си. В момента се събират доказателства в тази посока.“ – разказаха техни съседи.

„Срещу Иван Зарев, наричан Голямата Пушка и двамата му сина – Малките Пушки през годините имало многобройни преписки за десетки пребити хора, извършени кражби, за заплахи и др. През лятото на 2019 г. те пребиха и полицай, но въпреки всичко лицата продължават да безчинстват дори към момента в града и общината ни, без да са понесли своята отговорност за извършените до момента престъпни действия.“- разказа ни Здравко Б., помолил за анонимност от страх.
„Особено показателни са серия случаи, в които е следваше, но не са предприети необходимите действия от компетентните институции за ангажиране отговорността на членовете на фамилия Зареви за извършени от тях противоправни прояви, в т.ч. откровено носещи белезите на престъпни състави по смисъла на НК.“- коментираха юристи.
„Пред последните няколко години липсата на ефективна възпираща превенция и прилагането на принципа за неотвратимост на държавна санкция – административна или наказателно-правна, засили чувството за безнаказаност и доминантност на Зареви в рамките на местна общност за сметка на прояви на психически натиск, физическо насилие и последователно внушаване на страх от възмездие. Посегнаха на полицай, налетяха кмета Младен Траянов, нападаха го със закани за убийство, псувни, отклоняваха материали по строителни обекти, обиждаха прокурори публично, пред лицата им, прокуратурата остана пас.“ – каза Иван И.
Всичко започва през лятото на 2018 г., когато са отправени заплахи за физическа саморазправа с кмета Младен Трайков. В качеството си на кмет на община Костинброд и длъжностно лице – орган на местна изпълнителна власт, той е псуван и обиждан от Иван Зарев. Затрещели заплахи, че ще нахлуе в кабинета му и ще му счупи краката. Иван Зарев незаконно отклонил към личния си двор в кв. „Шияковци“, гр. Костинброд камион с фрезован материал /натрошена асфалтова смеска/ от рехабилитация на път, с който по нареждане на кмета се насипвали неасфалтирани улици в същия квартал.
При изпращане на полицаи, служители на общински инспекторат Костинброд, както и на други колеги от общинска администрация на място, Зарев започнал да се държи грубо и арогантно към тях, за което незабавно бях уведомен кметът. Така започват заплахите.
Свидетели на инцидента и действията на Иван Зарев стават много длъжностни лица – служители от общинска администрация и Общински инспекторат – Костинброд, както и служители на РПУ – Костинброд. За инцидента незабавно са сигнализирани органите на РУ – Костинброд.
В рамките на почти една година след това нито кметът, нито присъствалите на инцидента служители от общината са призовани да дадат обяснение и показания по случая. В крайна сметка е образувано досъдебно производство от РП – Костинброд за извършено от Иван Зарев престъпление по чл.325, ал.1 от НК / хулиганство/. По реда и при условията на Указа за борба с дребното хулиганство преписката е внесена в съда и е образувано АНД.
Съдебният състав на КРС е прекратил делото поради констатирани процесуални нарушение от прокуратурата и липса на доказателства за състав на престъплението, но потърпевшите не са уведомени и не е ясно, дали това е така. Апелативна прокуратура проверява случая.
„От страна на прокуратурата са уведомили кмета за изхода от делото, поради което като пострадало лице той не е имал възможност да подаде в срок частна тъжба срещу извършителя за образуване на наказателно дело от частен характер.“- съобщиха от пресцентъра на община Костинброд.
Този и други подобни случаи провокирали кмета Трайчо Младенов през пролетта на 2019 г. да поиска нови работни срещи с полицията и прокуратурата в града, за да се обсъдят по-строги действия спрямо криминогенния елемент. Една от темите на разговор тогава отново е била семейство Зареви.
„Кмете, не можеш да се справиш, та ние ли!“- споделяли хората в „очи в очи“.
След като няма резултат от подадения сигнал за опита за нахлуване в кметския кабинет, следват нови атаки. Иван Зарев, възползвайки се от имунитета си в месеца на изборите, като кандидат за кмет на община Костинброд от партия „Възраждане“, организира няколко на брой протести пред община Костинброд срещу „своеволията“ на полицията и прокуратурата в града.
В протестите срещу Районна прокуратура – Костинброд ясно били чути от всички присъстващи как един от организаторите, /не му съобщаваме името, тъй като хората се страхуват от публичност, но са пуснали сигнали в полицията/, да обижда и нагрубява районни прокурори пред служители на МВР, жандармерия и служители на общината.
„Конкретните обидни реплики бяха, че прокурор И–-в е „циганин и мангал“ поради по-тъмния цвят на кожата и че защитавал ромската общност в с. Петърч. За прокурор Ч–––а, той крещеше, че е „пияница“ при положение, че жената е с тежко заболяване и се придвижва трудно и бавно.“ – разказаха присъствали на потресаващата сцена.
Действия на прокуратурата по този случай така и не са предприети, хората си направили изводите, че Пушките и хората им са непобедими и няма власт над главите им.
„В същото време на 2019 година големият син на Иван Зарев – Людмил провокира почти етнически конфликт с ромската общност в село Петърч, прераснал във физическа саморазправа и генерирал многобройни протести в селото по време на самите избори, както и обширно отразяване в различни национални електронни медии.“ – разказа Т. М. Людмил Зарев твърди обратно и показва шевовете по главата си, като твърди, че защитавал жената и децата си от внезапна атака.
От Министърът на вътрешните работи и директора на Областна дирекция полиция – Софийска област поискахме да ни предоставят точни и конкретни данни за броя, вида на безредиците, техния интензитет и степен на обществена опасност.
„В село Петърч никога не е имало етническо напрежение, а с действията си въпросните „Пушки“ умишлено искаха да генерират огромни сблъсъци и дискредитиране на централната и местната власт.“- твърдят в село Петърч.
По време на местните избори вследствие на провокация от страна на застъпник на партия „Възраждане“ пред изборна секция в село Петърч е блъскана и удряна Мариела Средкова, която в този момент изпълня функциите на кмет на с. Петърч.
С постановление на районна прокуратура Костинброд по пр. пр. № 840 / 2019 г. е отказано образуване на досъдебно производство с аргумент, че „двете страни в конфликта са изравнили позициите си“ и има “евентуално прилагане на принципа на „реторсия“. Изобщо не е обследван фактът, че едното лице се явява „длъжностно лице“ по смисъла на НК, имащо функциите на кмет, поради което институтът на „реторсия“ не би могъл да има приложение. Както и в посочения по-горе случай, РП – Костинброд действа изключително бързо – в рамките на 4 дни.

Пушките с Костадин Костадинов в местно кръчма на Костинброд чертаят планове на салфетки как да превземет властта в града

На дата 24.10.2019 година /няколко дни преди провеждане на местните избори за общински съветници и кметове/ Иван Зарев е прибягнал до физическа саморазправа и е нанесъл побой на доброволци към предизборния щаб на ПП ГЕРБ, които са разлепяли плакати на политическата партия. Пострадалите лица са Иван Иванов, Валентина Георгиева, Кристина Йорданова и Любомира Чаева. При инцидента Иван Зарев с агресия и създавайки опасност от ПТП, е засякъл колата на доброволците, принудил ги е да спрат е е започнал саморазправа с тях.
Всички са подали оплакване до полицията, като е започнало разследване по случая, потвърдиха за 4ВЛАСТ пострадалите лица, които са дали обяснения пред разследващ полицай, като впоследствие не са уведомени по никакъв начин за хода и резултатите от разследването.
Поради тази причина същите са депозирали повторни заявления до РП – Костинброд с искане за получаване на информация по случая, но са получили изричен писмен отказ за това с мотив, че не са пострадали лица, а само свидетели по делото.
Заявление за информация за хода на разследването подал лично и кметът Трайко Младенов, като регистриран към момента на инцидента кандидат за кмет на община, членове от екипа, на който са бити и обиждани.
Заявлението депозирал с вх.№ 844/ 15.04.2020 година, но също получил изричен отказ с писмо от 20.05.2020 година със същите мотиви.
Потърпевшите подали жалба до Окръжна прокуратура – София срещу отказа да им бъде предоставена информация по хода на разследването, водено срещу Иван Зарев.
С постановление изх.№ 2540/20 от 03.09.2020 година на прокурор при Окръжна прокуратура – Костинброд преписката е изпратена на РП – Костинброд за произнасяне с мотивиран акт, какъвто не е известно до момента да е постановен.
„С Постановление от 14.08.2020 г. Ив.Иванов – прокурор при Районна прокуратура – Костинброд отказа да образува досъдебно производство по преписка пр.№ 443/ 2020 г. по описа на РП – Костинброд и е прекратил производството по преписката.
Срещу така постановения отказ за образуване на наказателно производство временно изпълняващият функциите кмет – Александър Ненов подава жалба до СОП с вх.№ 443/20 от 24.08.2020 година с подробна аргументация от правна и фактическа страна.
С Постановление от 04.09.2020 г. на Й.Петрова – прокурор в Окръжна прокуратура – София, по прокурорска преписка № 2577/2020 г. по описа на ОП – София е потвърдено и допълнено с мотиви. Постановление от 14.08.2020 г. на прокурор от РП – Костинброд, с което е отказано образуване на досъдебно производство за престъпление от общ характер по прокурорска преписка № 443/2020г. на същата прокуратура.
Постановлението не подлежи на обжалване по реда на инстанционния контрол, но няма пречка неговата законосъобразност да бъде проверена по реда на служебния контрол от страна на висшестоящата Софийска апелативна прокуратура.
Във връзка с горното е депозирана жалба до същата с вх.№ 2577/20 от 21.12.2020 година, с искане за упражняване на служебен контрол върху правилността на така постановените актове, като до момента няма произнасяне по жалбата.
Следват нови зулуми.
На 08.05.2020 година около 10.00 часа Иван Зарев близо до финансова институция „Изи Пей“ на обществено място при извършване на полицейска проверка е обиждал и ругал служители на РУ – Костинброд при ОДМВР, за което е подведен под отговорност отново по реда и при условията на Указа за борба с дребно хулиганство. С Решение на КРС по образуваното дело на същия е наложена санкция – административно наказание „Глоба“ в размер на 500 лева.
На 16.10.2020 година срещу Благовест Зарев от органите на МВР е съставен АУАН № 307 то същата дата, за това, че на 11.08.2020 година в с.Петърч на обществено място е извършил непристойни действия, нарушаващи добрите норми за поведение, с което е нарушил чл.4, ал.1, т.2 от Наредбата за обществения ред на територията на община Костинброд.
През август 2020г прокуратурата поиска от съда заличаването на партията. А причината – открити мъртви души и куп нередности при учредяването на „Възраждане“.


Скандали нон стоп се вихрят около името и на самия Костадин Костадинов. В свой репортаж Васил Иванов показа, че Костадинов си купил преди 2 години къща на брега на морето за 200 000 лв. и нов автомобил за 40 000 лв, взел партйна субсидия от 1, 6 000 000 лв., за която каза пред Слави Трифонов и на много други места, че се отказва писмено. Жена му е купила с кеш пари апартамент за 100 000 лв, а тя получавала 600 лв. заплата. Двамата живеели до този момент в панелен апартамент от родителите му. Костадинов честа сменя партиите. Бил е със Стефан Софиянски, после заместник на Красимир Каракачанов от 2006г до 2012г и винаги получавал заплата като партиен функционер, щатен, бил в отбора и на Корнелия Нинова и още много други. Вижте къде цъфти сега в репортажа на Васил Иванов:

https://www.vbox7.com/play:757ff3d1cb

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here