Ресторантьорът Чавдар Трайков, който върти търговия и с млечни продукти, готви и доставя топъл обяд за до 130 души в община Рила до края на април. Стойността на договора, сключен между Община Рила и фирма ЕТ „Чавдар Трайков – Невен 2000“ е на стойност 29 852 лв. Храната се осигурява благодарение на проект на общината.
Дневният порцион е на стойност 2,70 лв. и включва супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт. Порционът се доставя до дома на потребителите всеки работен ден. При наличие на икономии, в почивните и празничните дни изпълнителят може да осигурява и годна за директна консумация храна (консервирана или пакетирана), която отговаря на всички санитарно-хигиенни изисквания и съответства на изискванията във връзка с въведените противоепидемични мерки.
1 421,55 лв. с ДДС от сумата по договора ще струва покриването на административни разходи, разходи за транспорт и съхранение на храните.
Топлият обяд се осигурява по проект във връзка с подкрепа за хората в нужда условията на пандемия от коронавирус.
Топъл обяд могат да получат хора без или с ниски доходи под линията на бедност, лица под карантина или ползващи социално подпомагане.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here