Община Рила ще продължи да осигурява патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в условията на извънредна епидимична обстановка. Самотноживеещи, трудноподвижни, лежащо болни и възрастни хора без близки може да подадат заявка и до дома им да бъдат доставени хранителни продукти от първа необходимост и медикаменти, изписани с рецепта или рецептурна книжка.
От община Рила информират, че са в готовност да продължат услугата и след изтичане на сключения договор за патронажна грижа до подписването на нов. Очаква се общината да сключи договор по процедура „Патронажна грижа+“ за проекта „Патронажна грижа+ в Община Рила“, който ще продължи да действа в рамките на извънредната противоепидемична обстановка.
От местната администрация в планинското градче уточняват, че нуждаещите се може да подават заявки всеки работен ден от 09:00 до 17:00 ч. на телефони: 0898409486 и 0888355542 – Станислава Миладинова – Младши експерт „Европейски програми“, Община Рила.
Важно е да се знае, че средствата за покупките се осигуряват от лицата, които са ги заявили! Доставките ще стават на адрес „до врата“, ще се заплаща единствено стойността на стоките. Услугата ще се предоставя във възможно най-кратък срок, по реда на постъпване на заявките.
От община Рила призовават хората, които не отговарят на посочените критерии, да се въздържат от обаждания, за да не натоварват телефонните линии.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here