Поздравителен адрес от името на кмета Димитър Бръчков връчи зам.– кмета Илияна Попова на завеждащия Родилно отделение – Петрич д-р Тюхкова

През 2020 г. в Родилното отделение са проплакали 249 бебета, а общо родените бебета с постоянен адрес в община Петрич са 461

С изпълнение на обредите, с които се свързва Денят на родилната помощ, започна    отбелязването на празника в Петрич.
Всички работещи в отделението участваха в ритуала „поливане“, който изпълни млада майка. С вълнение, нескрито за никого, бяха изречени най-топлите думи за хората, благодарение на които се ражда новият живот.
Поздравителен адрес от името на кмета Димитър Бръчков връчи заместник – кмета Илияна Попова на завеждащия Родилно отделение – Петрич д-р Тюхкова.
„Приемете пожеланията ми за здраве, висок дух и енергия, за нови поводи за заслужено удовлетворение и самочувствие! Гордейте се и работете с любов за да бъде животът ни озарен от повече детски усмивки, за да има община Петрич своя успешен утрешен ден“, се казва в поздравителния адрес на кмета Димитър Бръчков.
Община Петрич е помогнала финансово за осъществяването на идеята за изработката на стенна композиция „Дървото на живота“. На нея вече са поместени снимки на всички, работили в отделението през годините досега.
Посланието на композицията е „Пътят на живота започва от тук“. През 2020 година в Родилно отделение – Петрич са проплакали 249 бебета. Общо родените през годината бебета с постоянен адрес в община Петрич са 461.
Честит празник на всички, работещи в Родилно отделение – Петрич!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here