„Не ми липсва самочувствието, за да оглавя листата на ГЕРБ за Кюстендилска област.“ Това обяви председателят на Общинския съвет в Дупница Костадин Костадинов, който е част от националното ръководство на СДС. Днес той възобнови секналите заради ковид пресконференции преди заседанията на Общинския съвет. С фиксирането на датата за предстоящите парламентарни избори все по.- гореща става темата за подредбата в листата. Както е известно, на местните избори през 2019 г. ГЕРБ и СДС сключиха коалиционно споразумение. Костадинов подкрепи и кандидатът за кмет на Дупница Методи Чимев, който беше избран за трети мандат. „Вече съм направил един човек депутат, така че имам опит. Имаме и работещ щаб. Аз отговарям за Югозападна България- Благоевград, Кюстендил и Перник. От СДС подкрепихме ГЕРБ, за да оттласнем от властта по- тъмни сили. От СДС държим Борисов към по- десните политики. Ценим Сергей Станишев, но не и Корнелия Нинова. В политиката трябва да намираш партньори. Партньор в лицето на Станишев може да намерим, но това не важи за Корнелия Нинова.

Иван Ибришимов и Емил Гущеров, на заден план е Кирил Калфин.

Станишев, а на место ниво Иван Ибришимов са европейски политици. Аз може да съм начело на листата, но може да съм и на 8-а позиция и пак да постигна резултат. В Кюстендил трудно ГЕРБ може да спечели 3 от 4 мандата. Системата е такава, че в малките общини предимство имат малките партии. Както, ако си спомняте, мандат от Кюстендил спечели Александър Методиев Сали, с около 500 гласа. Обърната е системата.

Даниел Данчев

Новият областен лидер на ГЕРБ Даниел Данчев не го познавам, не семе се срещали. Той не ме е търсил. Може би е така, защото още не е сключено коалиционното споразумение на национално ниво. Но да изчакаме, може пък и да не се подпише.“, коментира Костадинов.

Съветниците от СДС Костадин Костадинов, Георги Георгиев, Иван Раков, Боби Коларов и Емилия Райчова.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here