Николай Георгиев
Кметът на Кресна от БСП Николай Георгиев разкритикува шоумена Слави Трифонов. Градоначалникът излезе с отворено писмо към телевизионния водещ. Публикуваме го без редакторска намеса:
„Мили ми Славчо,
Ти имаше близо 30 години prime time в студията на най-големите български телевизии, а единственото, с което си струва да те запомни човек, е успехът на прекрасната Крисия на Детската Евровизия 2015 г. и няколкото добри интерпретации на пирински фолклор. Всичко останало, Славчо, е пошла чалга и каруцарски хумор от най-ниска проба. Добре е, когато съдиш другите да имаш предвид и това мнение, защото то се споделя от мнозина обикновени българи.
Колкото до фразеологизма с двата бряга, вЕрвай ми, изложи се ! Сигурно си искал да блеснеш с нещо, хем смислено, хем гръмко. Точно като за егото ти, а то: „Напънала се планината и родила мишка“.
Чакай да ти го кажа и по-засукано, че да ме разбереш: Демонстрира ни инфантилна психологическа проекция на вторичен образ, породен от спомените на твоето детство от времето на социализма. Впрочем и опитът да оригиналничиш с: „но въпреки всичко ще ви го преведа“ е намигване към онова време, защото всички се досещаме, че руски език едва ли знаеш (за други езици, освен щедро демонстрирания врачански диалект на българския също не сме много сигурни)!
Накрая, мили ми Славчо,
Въпреки тази непровокирана политическа непохватност искам да ти призная, че продължаваш да ми бъдеш симпатичен !
Ей, Богу, така е !
Искам да вярвам, че ако не ти, поне сценаристите ти ще проявят достатъчно здрав разум и няма да пропилеят шансовете на още едно поколение българи за живот в нормална, морална, правова и свободна европейска България ! Моля се и ти и те, и всички опозиционни партии и партийки, граждански движения и организации да намерите сили ДА НАДМОГНЕТЕ СЕБЕ СИ и ако е нужно, ДА ЖЕРТВАТЕ СЕБЕ СИ в името и за благото на ЕДИНСТВЕНОТО НИ ОТЕЧЕСТВО !
Бъди здрав и занапред „Три пъти мери, един път режи“ !“.
„Госпожа Нинова щяла да ме покани да обсъждаме честността на предстоящите избори.
Мила ми, госпожо Нинова, Бойко Борисов управлява от 2009 г. Вие имахте на разположение 11 години да направите много за честността на изборите, тъй като бяхте вътре в Парламента. Но вие не направихте нищо, защото сте част от статуквото.
Приличате ми на котарака Леополд от едно руско анимационно филмче, който казваше: „Ребята, давайте жить дружно!“ На вас няма нужда да ви го превеждам, но въпреки всичко ще ви го преведа: „Момчета, нека да живеем задружно“.
Г-жо Нинова, мисля че ви е малко късно да бъдете котарака Леополд. Вие отдавна сте си избрали да бъдете от другата страна. С вас, г-жо Нинова, стоим от двата бряга на реката.
Това написа Слави Трифонов на 19.01.2021 година и получи отговор от кмета на Кресна Николай Георгиев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here