Станислав Павлов

 

Групата на БСП съветниците, начело със Станислав Павлов настояват срокът на нулевия наем за общинските търговски обекти да бъде удължен с още 1 месец след края на извънредната епидемична обстановка. Според председателя на Общинския съвет, предложението е справедливо и логично, но се нуждае от икономическа обосновка.

„Имам огромни резерви, тъй като докладната няма икономическа обосновка. Защо 1 месец, защо не 5 месеца, общината има ли финансиви ресурси, за да опрощава наеми, в размер на над 20 000 лв. Много са въпросите. Наемите не са вдигани. Пандемията няма да е вечна, отива си.“- коментира председателят на общинския съвет Костадин Костадинов.

„Дали е изгодно или не, не знам, но знам, че пет фирми затвориха щандовете си на първия етаж на ГУМ, защото фалираха. Най- дребните търговци са на ръба на пропастта, така че, аз и колегите ми искаме да им спестим първата вноска. Горните два етажа на ГУМ внасят по около 7 000 лв. на месец за наем, те са на търговци от Китай, има и магазин за дрехи втора употреба на голяма площ. Да, може би става дума за около 30 000 лв. само от ГУМ, цифрата не ми е в главата.Има и кафета по площада и други обекти, които са в тежка криза.“ – каза лидерът на БСП Станислав Павлов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here