Двама прокурори не видяха проблем, че фамилия Зареви, известни в цял Костинброд като Пушките, продават мляко на главната улица от багажника на колата си. При акцията бащата Иван Зареве даже е бил задържан. Синът пък е засне клип как се изземва млякото.

Куриозното е, че кашонът не издържа на тежестта и бутилките се търкалят по улицата. Иззети са били 12 бутилки от по 1,5 л., които нямат задължителната маркировка за произход и срок на годност. Пред полицаите Иван Зарев изрично заявил „Ще продавам мляко колкото си искам“. Баща и синове Иван, Людмил и Благовест Зареви са „хит в мрежата“ заради постоянинте им изпълнения, а в момента са и с постоянна мярка „задържане под стража“  заради опит да блъснат в пропаст трима горски с джипка, заловили ги в бракониерска сеч.

Държавен служител конфискува бутилките с мляко от багажника.

На клипа синът му пък вика „Как без причина сте арестували майка ми и баща ми? Как без поемни лица ще ни вземате млякото? Бъркат в колата на баща ми без поемни лица.“ Единствената последица за семейството от акцията, освен иззетото мляко, е глоба от 500 лв. заради това, че Иван Зарев ругал полицаите. Той не се е посвенил от това, че е на обществено място. Подведен е под отговорност по реда и при условията на Указа за борба с дребно хулиганство. С решение на КРС е наложена санкцията от 500 лева. А „млечната акция“ се стига, след като е подаден официален сигнал на 24.04.2020 година до Районна прокуратура Костинброд за извършвани противоправни действия от Иван Зарев и членове на неговото семейство, свързани с нарушаване на правилата, уреждащи добива, производството, преработката и търговията с храни ( в конкретния случай прясно мляко), с което се създава опасност за живота и здравето на значителен брой хора. Направена е проверка на 08.05.2020 г. година, при която е установено, че Иван Зарев извършва търговия с храни от животински произход- сурово мляко в пластмасови бутилки, 12 бр. от по 1.5 л., които не са маркирани с идентификационна маркировка за обозначаване на техния произход и годност.

Дейността е била извършвана от автомобил, който не осигурявал хладилни условия почти всеки ден. В случая се прави предположение за нарушения в правилата за добива, производството, преработката, съхранението и търговията с животни, суровини, храни или питиета, предназначени за общо ползване, чрез което е изложил на опасност здравето или живота на другиго. Не така обаче мисли прокурор Ив. Иванов от прокуратурата в Костинброд. С постановление от 14.08.2020 той отказва да образува досъдебно производство по преписката и е прекратил производството. Постановлението е обжалвано. Следва обаче нов отказ, този път от Й. Петрова от Окръжна прокуратура – София, която в началото на септември потвърждава постановлението на колегата си от Костинброд. Постановлението не подлежи на обжалване. В Костинброд обаче настояват то бъде пороверо по реда на служебния контрол от страна на висшестоящата Софийска апелативна прокуратура. Пушите живеели в огромно рано, потънало в кал и мърсотия, заедно с крави и други животни и непристъпно за хора. Пазели ги огромни и свирепи кучета. На снимката имението е с белите покриви:
Пушките живеят в имение потънало в кал, задно с животните, пазят ги огромни кучета, съобщиха съгражданите им.
Всички в градчето помнят, че по време на протестите пред общината през есента на 2019 г., предвождани от Иван Зарев, протестърите крещяха обиди срещу прокурорите, наричайки ги с най- цветни епитети като „циганин“ и „пияница“. Последствия за протестърите няма, обидите са отправени към прокурорите И.И. и Ч. А триото Пушките беше оставено в ареста след решение на съда в Костинброд. Миналата седмица беше постановена мярка „постоянен арест“ за тройката, нападнала горски служители на ДГС „Сливница“.

Както съобщихме, бащата Иван Зарев и двамата му синове Людмил и Благовест спретнаха екшън в гората срещу В. К. и горските стражари П. М. и Х. В.. Инцидентът се разиграл към 15.00 часа в сряда – 13 януари. При обход в землището на с. Градец горските стражари забелязват движещ се високопроходим автомобил „Гранд Чероки” с чужда регистрация.

Благовест, Иван и Людмил Зареви Пушките.

Подават сигнал, за да спре за проверка, но водачът на джипа Благовест отказва да се подчини. Започва преследване, при което в близост до подстанцията на Костинброд други два автомобила препречват пътя на горските. Колите се управляват от Иван Зарев, който в последните 10 години е известен с кражбите на дървесина, и другия му син – Людмил. Двамата започват да отправят смъртни заплахи срещу горските стражари. За да предотвратят допълнителна ескалация на напрежението, горските се опитват да се измъкнат, при което в протежение на около километър на няколко пъти нарушителите правят опити да избутат от пътя служебния им автомобил със специален режим на движение и го тласнат в дерето Служителите на „ДГС Сливница” сигнализират полицията и тел. 112.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here