„Cлeдoбeдн скандал с брат ми Румен Соколов за малко да отнеме живота ми, по чудо съм жив. Спречкахме се със съпругата ми, бяхме взели парите от заплатите, разпределихме ги за покриване борчовете и за рожден ден на едно от седемте ми деца не стигнаха. Появи се пред вратата ми брат ми, с него ни дели една стена, живеем в един двор и ме попита, защо съм ритал вратата, казах му, че си е моя вратата, а не негова и го бутнах да си върви, той грабна резачка и докато се усетя, вече я беше забил в рамото ми, целил се в главата ми, но племенникът и братовчед ми ме спасиха.“

ова разказа пред 4ВЛАСТ Борислав Соколов от село Белополци, отстоящо на 20 км от София.  Дрaмaтa ce рaзигрaлa oкoлo 18.30 ч. преди два месеца. Cлeд cлoвecни oбиди пo-възрacтният брат, Румен,  извaдил бензинова резачка и зaмaхнaл c нeгя към брат си Борис. Роднините уcпели дa измъкнат oръжиeтo oт ръцeтe нa нaпaдaтeля,  докато кръвта на Борис заливала двора като от клано прасе.  Много е страшно у дома, до вчера бях на работа, сортирам боклуци на депо в село Яна, аз, брат ми и жена ми работим на депото. Мен вчера ме съкратиха, получавах минималната заплата, сега няма как да събера пари за операция, затова моля, който може да ми помогне, операцията не е тежка, ръката ми се държи на външен фиксатор, а доктор Костадинов от „Света Ана“ иска само 2 000 лв., за да ми сложи пирон, не мога да работя с нея, осакатен съм. Ще ми трябва още един месец, за да започна да рабятя с двете си ръце, ще се отблагодаря на човека, който ми даде парите за операцията с труда си. Бог да го благослови да повярва в думите ми! Дай- Боже да събера и на части, хич от повече хора! Щом почна работа, малко по- малко, ще ги върна, било под форма на труд, било то на по малко! Дано се смили над мен някой от работодателите в страната, ще му бъда верен завинаги!“ – каза Борислав, който от няколко месеца посещава християнска църква в селото.

Борис разказа още, че брат му е блудствал с племеницата му, а преди 10 години е нанасъл 8 удара с нож в гърба на братовчед им Олег Първанов.

„За него закон няма, той е на свобода, пие и в пиано състояние прави адски неща, страшно е, не знам кога пак ще направи беля. Живеем на страх. Предложи ми пари, идва да ми се извинява, плака, аз не му вярвам, не искам да говоря с него, подписа се в полицията да не влиза в контакт с мен, но в пиано състояние може да забрави подписа. Обществено опасен е, но на кого от прокуратерата му пука.“ – каза Борис Соколов. Пасторът на местната църква, Исус Ангелов много иска да помогне на съселянина си и реши да го представи в кратко видео:

Телефоннен номер на Борислав Найденов Соколов от Белопопци, област София: 089515 38 24

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here