Злата Ризова
„Бившият кмет на с. Дъбрава Росен Георгиев е въртял бизнес по време на кметуването си с фирма „РОСЕН ГЕОРГИЕВ – ОЛИМПИЯ“ осем години по време на кметуването си. Днес същият  “изля” душата си с критичен пост във Фейсбук срещу кмета на Благоевград Румен Томов, чиито пост е спорен само защото фирмата му не е заличена пет дни от Търговския регистър след като встъпи в длъжност, без да има дейност и една стотинка. От година насам, той се опитва, да бъде морален стожер на случващото се в града, но колко морални са действията му? За някой съд няма, нали така?“ – това обяви днес пиарът на кмета на Благоевград Злата Ризова, юрист по образование. Днес беше насрочено делото срещу Румен Томов във ВАС по въпроса да остане ли на кметския пост или не, след като е пропуснал срока за заличаването му в търговския регистър като собственик на фирма.
Ризова разкри, че сред най- изявените критици са именно хора, които реално са престъпвали закона, но не са били наказани, даже не са стигали до съд, какъвто е случая с Росен Георгиев. Ризова съобщи, че по време на кметуването си, съпругата на Георгиев- Олга Георгиева е била назначена за главен експерт по екология в община Благоевград. Кариерата на Георгиев се срива в един ден, след като народа му „бие шута“ на последните избори, така той се влива в армията на безработните.
Ето какво разказа още Ризова:
„Благоевград е взет за заложник! Заложник на нечисти интереси и борба за власт на всяка цена!“, написа Георгиев, който от ГЕРБ се прехвърли в НФСБ, само защото се беше прицелил в кметския пост. Борба за власт на всяка цена, както каза той!
„……Ясно си спомням интервюто, в което заявих, че основното качество на един кмет трябва да бъде достойнството! Достойно трябва да дойдеш на власт!
Достойно трябва да управляваш! Достойно трябва да се оттеглиш!“, продължава да реди Георгиев, явно забравил, че вече година шумно и недостойно „реве“, само защото не успя да спечели изборите. Не само, че не ги спечели, ами постигна унизително нисък резултат, обвинявайки за това Атанас Камбитов. Много удобно. И долно. И като отвори дума за достойнство и за низост, та се сещам и друго- колко да е достойно това, че плюеш по човека, който те създаде за политиката, или поне ти даде път?! Росене, същия този Камбитов те направи кмет на Дъбрава, той ти даваше и пари за фестивала, който правеше, а ти …….. как му се отблагодари? Достойнство, викаш!? А като се сетихме за фестивала, та се сетих, че нещо за Сорос писа скоро….не беше мило, а той и американските му приятели не финансираха ли фестивалчето ти няколко годинки? Ама нищо де, имали- дали, сега не дават. Под ножа!
Но, да продължим по-нататък:
„Румен Томов, Вие не познавате значението на тази дума, тя е чужда за Вас!
Благоевградчани са достойни и силни хора, те никога не пълзят като червеи, не се молят, не търсят съжаление!“, пише Георгиев, явно забравил, че и той много пъти пълзя и моли….и Камбитов, а май и Томов си молил за службичка, ама не се е намерила толкова висока, колкото мечтата ти?! И като казвам служба, та се сещам, съпругата ти, не работи ли в община Благоевград? Е, как пък, тоя дето го плюеш днеска още не я е изгонил?! Или той е по-достоен от тебе? Или е по-човечен, защото знае, че и тя деца храни и не посяга на семейството, ти не би се замислил, нали? И в тоя ред на мисли, семейството на жена ти как е? Родителите и сърдят ли ти се, че нещо преди време се заговори, че си ги гонил….. Бизнеса завзе ли? Монополисте на кебапа! Остави, това няма общо с политиката, само с морала ти, ама и той е спорен.
И понеже говориш за Румен Томов и за делото му, ще обясниш ли, как изкара 2 мандата кметски в Дъбрава, без да си се заличил като едноличен търговец на ЕТ „РОСЕН ГЕОРГИЕВ – ОЛИМПИЯ“? Това не означава ли, че си управлявал извън закона? Само преди месеци, един друг кмет на село бе отстранен по същата причина, но ти си взима заплатката 8 години. На тази фирма ли ползваше касов апарат, за да маркираш кюфтета и бирата, дето продаваше на фестивала? Какво си купи със заработеното? Морал? Не стигат, а?“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here