Пуснаха срещу 3000 лв. гаранция горския от Дупница Кр. Сулев, битият К. Станчев e с лека телесна повреда

Красимир Сулев

Пуснаха под гаранция от 3000 лв. горския служител от Дупница Красимир Сулев. Припомняме, че той е обвинен за побоя над Костадин Станчев.
Днес тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил отмени определението на РС – Дупница и измени взетата мярка за неотклонение ,,Задържане под стража” на Сулев, като я замени с „Парична гаранция“, в размер на 3 000 лв. Сулев е привлечен като обвиняем за престъпления по чл. 325, ал.1 и чл. 131, ал.1, т.2, във вр. с чл. 130, ал.1 от НК / за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда, от длъжностно лице- горски стражар по повод на изпълнение на службата му /.


Зловещият бой стана на 6 януари на ул. „Венелин“ в Дупница. В края на 2020 г., Станчев е бил санкциониран от обвиняемия за нарушение на Закона за горите, като автомобилът, с който е прекарвал незаконно добит дървен материал е бил конфискуван и оставен в двора на ТП „ДГС Дупница“.
Съдът счете, че е налице обосновано предположение за авторство на деянията от страна на обвиняемия, като този извод се прави на база събраните на този етап доказателства по досъдебното производство. За престъплението по чл. 325, ал.1, законът предвижда наказание лишаване от свобода до 2 години или пробация, както и кумулативното наказание- обществено порицание, а за престъплението по чл. 131, ал.1, т.2, във вр. с чл. 130, ал.1 предвиденото наказание е лишаване от свобода до 3 години. По смисъла на закона, повдигнатите обвинения не са за тежки умишлени престъпления, съобщават от съда и добавят: От данните по делото не може да се извлече обосновано предположение за съществуваща опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Красимир Сулев е неосъждан, има регистриран постоянен адрес и създадена обвързаност със семейството, както и трудова заетост. Установено е, че е ангажиран и с треньорска дейност на деца, пише още в мотивите на съда.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here