Възстановено е движението по моста над река Места край Блатска, който бе отнесен от бурните води след дъждовете във вторник.

„Дойдох да видя дали е готово. Това, което ме прави най-доволен по отношение на хората в тези малки населени места от 2, 3,4 хиляди души, е огромната работа, която сме свършили за училищата. Близо 1 милиард за тях сме изхарчили. Те са санирани, нови, отоплени, компютърни зали, зали за математика, физика, природни науки. Физкултурни салони искат там, където няма. Навсякъде е свършена много работа. Учителите си получават последното увеличение на заплатите за мандата“, обясни премиерът Бойко Борисов, който дойде лично да провери дали мостът е готово.

„Ние ангажиментът към хората сме си го изпълнили. Заздравиха се основите на съоръжението, дигите също се правят“, изтъкна премиерът Борисов.

Министър-председателят подчерта, че въпреки противоепидемичните мерки у нас бизнесът, индустрията, строителството продължават да работят. „Ако не бяхме давали милиарди за КТБ, за руските реактори, за американските централи, щеше да има пари да затрупаме планината с диги“, заяви Борисов и обеща в Блатска да се изгради спортна площадка.

Той обеща да окаже съдействие на жителите на село Скребатно, които се оплакват, че нямат детска градина и училище. А преди няколко години там изгоря читалището. Пари са били обещани, но не са получили никакви.

Министър-председателят Борисов посети и училището в Хаджидимово, където потвърди ангажимента на правителството да помогне за доизграждането на физкултурния салон.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here