Благовест, Иван и Людмил Зареви Пушките.

Костинброд отдъхна! Баща и синове, известни като Пушките, от които цялата община трепери, остават зад решетките. Съдът в Костинброд постанови мярка „постоянен арест“ за тройката, нападнала горски служители на ДГС „Сливница“.


Както съобщихме, бащата Иван Зарев и двамата му синове Людмил и Благовест спретнаха екшън в гората срещу В. К., и горските стражари П. М. и Х. В.. Инцидентът се разиграл към 15.00 часа в сряда – 13 януари. При обход в землището на с. Градец горските стражари забелязват движещ се високопроходим автомобил „Гранд Чероки” с чужда регистрация. Подават сигнал, за да спре за проверка, но водачът на джипа Благовест отказва да се подчини. Започва преследване, при което в близост до подстанцията на Костинброд други два автомобила препречват пътя на горските. Колите се управляват от Иван Зарев. с прякор Пушката, който в последните 10 години е известен с кражбите на дървесина, и другия му син – Людмил. Двамата започват да отправят смъртни заплахи срещу горските стражари. За да предотвратят допълнителна ескалация на напрежението, горските се опитват да се измъкнат, при което бракониерите в протежение на около километър на няколко пъти правят опити да избутат от пътя служебния им автомобил със специален режим на движение и го тласнат в пропаст. Служителите на „ДГС Сливница” сигнализират полицията и тел. 112.

Горски служители споделят, че са били шокирани, защото при предходен инцидент 2- годишното дете на единия от братята Зареви е било в колата по време на разправия заради сеч.

Директорът на горското и колегите му участваха в извънредна среща в общината във връзка със случая. На нея присъства и полиция.

„Новината, че ги оставят в ареста ни зарадва повече, отколкото, че се отдръпна водата след наводнението от тази седмица. Пропищели сме от тях, нито полиция, нито прокурори ги плашат. Не подбират, псуват и бият всичко наред. Местните полицаи не смеят да им се опълчат, викат направо жандармерията. Тримата са огромни, като четирикрилни гардероби са.“, коментират Георги П. И Стефан Л., които изрично помолиха да не ги снимаме.
Семейството са животновъди, продават мляко. Имат огромно имение в края на града, затънало в кал, слама и отпадъци. Имотът се охранява от огромни кучета, местните споделя, че човешки крак не стъпва. Бащата беше кандидат за кмет на Костинброд и доведе на протест пред общината протерстъри от Варна и Стара Загора по време на предизборната кампания през 2019 г. Пушките гърмели Пушките „гърмели“ и на Кулата по време на протести, а също и в столицата.

Очаквайте потресаващи подробности за Пушките!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here