Катастрофа след удар в кон. Това е преживяла жена от Дупница, която пътувала заедно с мъжа си на пътя край града. Внезапно в колата им се забил галопиращ кон. Жената и нейният съпруг оцелели, конят – не.

„Ненадейно, докато пътувахме, изскочи кон. Беше тъмно, нищо не се виждаше. Благодарение на това, че мъжът ми караше със съобразена скорост, той успя да види коня. Опита се да избегне сблъсъка, но конят ни удари с глава. Ударът беше сякаш се блъснахме в стена”, разказа Валентина Илиева.

„Дойде полицейски екип. Те извикаха ветеринарен лекар. Оказа се, че конят не е чипиран и няма на каква база да ни направят протокол, т.е. няма как да ни изплатят щетите”, добави тя.

„Аз целогодишно имам проблем с тези коне. Те са над 100, от тях може би има чипирани 20. Конете са безстопанствени. Проблемът е от години”, казват местните.

Изт.в.Струма

1 коментар

  1. Нали имаше ловец на коне към общината и временно депо за хванати коне?Да ги хванат и който кон няма чип общината да го продаде ,а тези с чип и стопанин яка глоба и така да се разреши този проблем.
    Хората имат късмет ,че са оцелели.Сега няма кой да им плати колата ,но пак са късметлии.
    Сега трябва да съдят общината за несвършена работа.И за некадърността на някой да плащат пак всички.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here