128 083 лв. без ДДС за борба със снега през 2021 г. е приготвила община Бобов дол. Днес от местната администрация са пуснали поръчката за фирма, която да се заеме с чистенето на снега, офертите ще се подават до 5 февруари. Предметът включва зимно поддържане и снегопочистване на общински пътища ІV-то класна пътна мрежа на територията на общината. Тя е с обща дължина от 57,200 км.
Снегорини трябва да се движат при снеговалеж по пътя Мала Фуча- Бобов дол/ Бабино- Бабинска река- Долистово, Мала Фуча – Бобов дол/ Бабино – Бабинска река – Долистово, Горна Козница – Мала Фуча / Коркина – Шатрово – Паничарево – Голем Върбовник, Невестино – Дупница/ Долистово – Новоселяне – Коркина, Голем Върбовник – Мали Върбовник, Невестино – Дупница/ – Локвата – Блато – Хановете, Коркина – махала Синокос и Горна Козница-Друмо-махала Киселичка-махала Клисурска. Ще се чистят преспи и до гробищните паркове в селата.
Проходимостта на всички пътни трасета трябва да се осигурява до 6 часа от започване на снеговалежа и до 1 след получаване на сигнал за обледяване.
През миналата година поръчката взе радомирската фирма „Вива Метал“ с управители Станислав Станков и Симеон Симеонов. Фирмата е регистрирана в Радомир. Оферта бяха подали и от „Руен холдинг“, но фирмата беше отстранена. Стойността на поръчката беше 95 333 лв. без ДДС. Радомирци бяха обявили цени от 18 лв.с ДДС на километър за почистване на сняг от двете платна на пътищата и 42 лв. с ДДС за опесъчаване, като в цената са включени необходимите за целта материали.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here