„Правим всичко възможно да се възстанови нормалният ритъм на движение по пътя между Банско и Гоце Делчев. В момента работници укрепват подкопания от придошлите води на р. Места участък. Скоро се пуска движението в едното платно, до края на утрешния ден трябва да е готов и целия път“. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на инспекцията на ремонтните дейности в района на село Места.

„Полицаите отлично са се справили с организацията, сигурността на хората ни е на първо място“, коментира той и поздрави служителите на реда за работата им.

Директорът на Областното пътно управление в Благоевград съобщи, че са паднали около 1000 кубика камъни. На място остава и кметът на Банско Иван Кадев.

„В политиката е лесно да критикуваш, но е трудно да си обективен. Това пропаднало трасе са го правили комунистите. И ние можем да кажем на нашата колежка в парламента, която днес е говорила за пътя до Рилския манастир, че тук строежът е бил некачествен. Но всички знаят колко големи валежи паднаха, колко трудно се поддържат подобни съоръжения и колко трудно в момента се възстановяват. Не виждам защо от природно бедствие се правят грандиозни заключения“, допълни министър-председателят.

„Перфектно работят и фирмите, и строителните работници, полицаите, пожарникарите. Най-неотложни са възстановителните дейности на пътя Банско – Гоце Делчев и това правим. В събота мисля, че ще се поздравим с възстановения мост край Хаджидимово. И ще оправим дигите. Надявам се утре да пуснем движението тук и в двете посоки в утрешния ден“, заключи Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here