„1 275 090 лв. отпуснахме на днешното правителствено заседание за изграждането на нов корпус на СУ „Йордан Йовков“ в с. Рибново (община Гърмен). Освен физкултурен салон, в новата сграда към училището ще има 13 класни стаи – 2 нови компютърни кабинета, лекарски и дентален кабинет“. Това съобщи премиерът Бойко Борисов.

„500 деца се обучават тук, те го Когато има хубави училища, мотивирани преподаватели, храмове, развита инфраструктура и работни места – ще има и толерантност между християнското и мюсюлманското население, ще има по-добро бъдеще. Един бивш колега днес си чешеше езика и говореше как имало симбиоза между ГЕРБ и ДПС. Ние работим с всички кметове, без значение от партийната им принадлежност. Навсякъде живеят български граждани и искат по-модерна среда. Ако нашите опоненти не са съгласни да дадем тези 1 275 090 лв. за децата в Рибново, където кметът е от ДПС – нека да излязат и да го кажат!“, коментира премиерът.

Близо 160 хил. лв. отпуснахме преди 2 години за доизграждането на физкултурния салон в Обединено училище „Св. Климент Охридски“ в с. Дебрен. Със средства от МОН и бюджета на училището пък е направена нова спортна площадка. За да се санира и сградата на училището, от Община Гърмен могат да се възползват от Националния план за възстановяване и устойчивост, в който са предвидени средства за енергийна ефективност на публични сгради – включително и училища. Стотици милиони отпуснахме за Родопите. По цял ден се налага да се обясняваме защо даваме пари за малките населени места – за игрища, за училища, за детски градини. На „жълтите павета“ много трудно асимилират някои наши колеги и опоненти какво е реална регионална политика“, заключи премиерът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here