Опасеният електрически стълб в квартал „Самоково” в Самоков от две години застрашава живота на хората от най- големият квартал, а шефът на ЧЕЗ в Самоков се правел на глух и сляп

Опасен електрически стълб собственост на ЧЕЗ застрашава живота на хората от квартал „Самоково “ в Самоков. Съоръжението е разрушено от преди две години вследствие на катастрофа, чрез удари в основата му. Притеснени, хората от квартала ни изпратиха снимки и потърсиха за съдействие „4Власт“. Покрай опасния стълб на кръстопътя ул. „Преспа“ и ул. „Райна Кнагиня” в града минават много хора, може да се каже над 3 000 на месец. Намира се в опасна близост и до имотите на хората.

Г. Д. , които живее в къщата, в близост до опасния стълб, каза, че от 2018г. се подават сигнали и жалби към енергодружеството за Самоков, но конкретни действия липсват. „На 60 години съм, на тази улица съм се родил. Минават деца, минават възрастни хора, срамота е. Ще падне върху къщата ми, ще удари някого, но не се знае кога, защо трябва да става това нещо.За две години, в две жалби алармираме до ЧЕЗ, първата е през 2018г, а втората през 10.04.19г., но никой до ден днешен не ни чува, конкретни действия липсват. Относно състоянието на стълба трябва да се незабавно подмени или укрепи, армировката се вижда, носещата конструкция е разрушена”, споделя . На подадените сигнали от Г.Д. в отговор ЧЕЗ го уведомяват на 17.04.2019г., че адреса е посетен на място, че е извършена проверка, установено било, че са необходими ремонтни дейности. ”На основание подадената жалба, горепосочения адрес е посетен от служители на „ЧЕЗ Разпределение България” АД за извършване на техническа проверка. Установено е, че са необходими ремонтни дейности в основата на стълба, които ще бъдат извършени до края на месец април 2019г. Желаем да потвърдим, че в района се монтират електромерни табла по инвестиционна програма на електроразпределителното дружество и се изнасят електромери на имотната граница, като не се предвижда подмяна на електрически стълбове, част от електроразпределителната мрежа ниско напрежение. Предоставените от вас лични данни се използват за целите на обработката на подадената от вас жалба в съответствие на приложимата нормативна уредба и Политиката за поверителност на Дружеството, подробна информация за които можете да намерите в ел.страницата на ЧЕЗ. Благодарим ви за отделеното време, като разчитаме на ползотворни бъдещи отношения в духа на доброто сътрудничество”, отговарят от Дирекция „Обслужване на клиенти , а уважителен подпис е поставила Соня Петкова. Година по късно обещанието все още не е спазено, стълба до ден днешен не е сменен , нито са му извършени ремонтни дейности. Местните в квартала призовават ЧЕЗ и отговорните институции за взимане на незабавни мерки.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here