Свободни работни места обяви ТЕЦ „Бобов дол“. От централата искат да запълнят екипа си и очакват кандидатите за свободните позиции. Търсят се инженери и специализирана работна ръка. Конкретните длъжности са за инженер, топлоенергетика, електроинженер и машинен инженер. Трябват още специалист „КИП и А”, монтьор електроборудване, машинен монтьор, заварчик, оксиженист, газозаварчик, стругар, боргвергист и техник, асансьорна техника, уточняват от централата. Кандидатите може да подават молби и CV- та на място, по пощата или на email: ls@tecbd.com.
От ръководството на тец-а споделят, че все по- трудно се намират квалифицирани работници. Предприятието е сред най- големите в региона, на място се трудят над 850 работника, а средната заплата е 1300 лв.
„Заварчикът чисто взема над 1300 лв., възнагражденията за миньор и ел. техник е над 1000 лв.“, сподели директорът инж. Любомир Спасов. Проблемът с кадрите обаче е голям, защото няма училище, където да се обучават такива работници.
„Имаме хора, които идват с възможности, ние тук ги доразвиваме и ги обучаваме. Липсата на специализирано училище се усеща сериозно. Идва момент, в който няма кой да работи. Хубавото е, че тук има и млади хора.“, добави Спасов, който от есента застана начело на ТЕЦ „Бобов дол“, идвайки от шефския пост в „Топлофикация“ Перник.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here