Ива Уорън

Председателят на Комисията по женски футбол към БФС Ива Уорън заяви инвестиционно намерение за 175 000 лв. без ДДС за реконструкция на стадиона в Рила. Готови сме с насрочването на конкурс да го дадем за 15 г. на наемател срещу начална месечна цена от 2500 лв. без ДДС, още повече, беше решено и от общинските съветници на последната си сесия за 2020 г. С болшенство от 10 съветници бе прието, съобщи кмета Георги Кабзималски.

Председателят на ОбС Цветана Шушкова и кметът Георги Кабзималски

Стадионът, който е публична общинска собственост, е на терен от 21 050 кв.м и включва футболно игрище върху 9252 кв.м, покрито с тревни чимове и оборудвано с поливна и дренажна система, 839 кв.м трибуни за посетителите и едноетажна масивна спортна зала с площ 190 кв.м.

Условията към кандидатите да наемат спортното съоръжение до 2036 г. са да ползват обекта само по предназначение, като по изключение може да го предоставят за културни и други нужди и обществени прояви, но само ако ползвателите гарантират предварително, че няма да увредят покривната площ на стадиона.

Фирмата „Емирейтс фъндс ексчейндж“  трябва да организира спортни мероприятия на общината, както и безвъзмезден достъп на юридически лица с нестопанска цел, които са решили да организират спортни мероприятия, свързани с футбола, и това трябва да става минимум 1 път седмично. До стадиона свободен и безвъзмезден достъп трябва да имат още образователните институции, социалните служби и общината за всякакви мероприятия, като тук условието е само да подадат предварителна заявка.

Според обявата, от  „Емирейтс фъндс ексчейндж“   се иска още инвестиционна програма за ремонтни дейности през първите 3 г. от договора, които при това ще са поне 25% от пазарната стойност на правото на собственост върху обекта, а тя е изчислена на 691 560 лева без ДДС. Това означава готовност на наемателя да инвестира през първите 3 г. поне 207 468 лв., чиято наличност трябва да бъде доказана още при подаване на документите за участие в конкурса, както и произходът на средствата.

„Ива Уорън е инвеститор №1 в Рила, радваме се, че кметът Георги Кабзималски успява да привлече личности като нея, сърцати и благородни. Вдъхнаха нов живот в градчето ни, това е истинско съживление. Трябва да я направим и почетен гражданин. Тя направи много за орлетата само за 18 месеца, сега е посветила цялата си сила на женския футбол в България. Купи хотел „Орбита“, който се беше превърнал в мишкарник. Купи и базата на разрушеното бивше трудово възпитателно училише, на спортния комплекс започна ремонти, много пари наля, тук тренира женският ни отбор „Пирин Лейдис“, ползват го и юношеските формации, тук играе официалните си мачове в „А“ регионалната футболна група вторият ни отбор.“ – коменира един от пазачите пред хотела й в града и магазинерите по главната улица.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here