5 фирми се борят за поръчката за 742 305,43 лв. без ДДС за рекултивацията на депото в Сапарева баня. Оферти са пуснали фирмите „Каро Трейдинг“ ООД на Красимир Караиванов, благоевградската „Лесострой 2010“ на Димитър Даутов и три обединения. Това са ДЗЗД „Рекултивация 2021“ в състав брезнишката „Нивел строй“ на Велко Руйков и „Инфраинжстрой на Рени и Цветан Господинови. Кюстендилската „Руен холдинг“ с управител Любомир Васев и „Билднер“ на Тома Чакалов са част от ДЗЗД „Руен Билд“. Разложката фирма „Божанов груп“ на Николай Божанов и „Копекс и Ко“ на Чавдар Савов са пуснали офертата във формацията „Копекс-Божанов“.
Все още не са обявени параметрите на предложенията на участниците в поръчката. Предстои комисията да ги пресее.
Проектът включва техническа рекултивация и биологична. Техническата рекултивация се финансира по проект, а прогнозната стойност е 680 615,49 лв. без ДДС. Биологичната ще се финансира със средства от бюджета в размер на до 61 689,94 лв. без ДДС.
На място ще се извърши изкопаване и предепониране на отпадъци, оформяне на отпадъчното тяло, полагане на изравнителен слой, направа на газовите кладенци, направа на газосъбирателната система, полагане на запечатващия пласт от горния изолационен екран, полагане на рекултивиращия слой от почва.
Избраният изпълнител има максимум 360каледнарни дни от подписването на договора, за да свърши работата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here