Дрифт по заснежените пътища в курорта Мальовица спретват редовно любители на силните усещания. Свистене на гуми и рев двигатели отеква в курорта по тъмни доби, в писта е превърнато трасето от 13 км Говедарци- Мальовица. Ресторантьори и туристи нямат мира от гонките. Не помагат и сигналите до полицията. Хората съобщават, че на пътя се оставя съгледвач, който надува клаксон или съобщава по телефона, ако се зададе полиция. Така униформените не могат да хванат никой на място. Ралитата продължават необезпокоявано, както и ужасът за хората няма край.

„Всяка вечер се качват по 30-40 БМВ- та и си правят дрифтове, застрашавайки останалите водачи. Звънели сме многократно на полицията, но никой не взема мерки. Всяка вечер алармираме на 112. Имам клипове. Вече няма да звъня на полицията, не им правят нищо. Потърсихме ви, за да дадем гласност на проблема. Това не може да продължава. Не само застрашават туристите, те карат бързо и в селото. Оправия няма.“, сигнализираха ни читатели.
От полицията заявиха, че ще има непрекъснато присъствие на място и ще дебната за нарушители.

Читатели ни изпратиха клипове, от тях се вижда как колите обръщат на паркинг пред една от хижите.


Туристи обаче се оплакаха, че са станали жертва на полицейска хайка, тръгнала да спипа нарушителите.
„Бяхме на пътя група с няколко коли. Даже след нас пътуваше патрулка. Не знаем как са решили, че ние правим нарушение. Разбрахме, че имало сигнал за гонка, в която участвали БМВ-та, но не и ние. Изглежда сме удобната изкупителна жертва, за да се замажат очите на хората, че се прави нещо по въпроса с нарушителите. Написаха ми акт на паркинга, не на пътя. Просто там нямаше други коли, освен моята.“, съобщи глобеният, който обжалва наказанието си, което по думите му е абсолютно несправедливо.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here