Ден след като беше направен оглед на място на наводнените мазета на бл. 90 в жк „Бистрица“ в Дупница, днес общината стартира работата по изграждането на допълнителен канал. Съоръжението ще трябва да помогне за отвеждането на водата от поляната над блока в дерето, за да не се събира в мазето на сградата.
Вчера на място бяха специалист, който, заедно с Директора на Дирекция „Строителство“ инж. Иван Бельов, направиха оглед и предложиха варианти за трайното решаване на проблема.


От община Дупница информираха, че още днес е била ангажирана техника, която да изкопае канала до дерето.
„Надявам се, че оттичането вече ще бъде към дерето и проблемът, който е от постояването на блока ще бъде разрешен. Правихме дренаж, който очевидно не е достатъчен и затова предприехме вариант с допълнителен канал. Има още някои по-специфични дейности за довършване и да се надяваме, че проблемът за хората ще бъде разрешен окончателно“, обясни инж. Бельов, който заедно със зам.кмета Крум Милев роследяха ремонтните дейности.
От община Дупница реагираха и на друг случай на ул. „Саморанска“ с наводнени мазета на няколко къщи и изпратиха техника, която да извърши необходимите дейности по решаване на проблема.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here