Васил Попов

Районна прокуратура – Самоков е привлякла в качеството на обвиняем Георги Георгиев (на 25 години), с прякор Лукайката, за извършено от него престъпление по чл. 144, ал. 3, вр. ал. 1 от НК., съобщиха от прокуратурата.

Около 06:20 ч. на 10.01.2021 г., на ул. „Асен Карастоянов“ в гр. Самоков, Георги Георгиев нападнал четиридесет и четири годишна жена, която работила в магазин „Била“, като я повалил на земята и я стискал с ръце за врата. Заканил се на пострадалата с думите: „Сега ще те убия!“ Тя успяла да го отблъсне, след което нападателят избягал.

Под ръководството на главен комисар Васил Попов, незабавно са били предприети действия по установяването на извършителя на престъпното деяние, който бил обявен за общодържавно издирване. Не след дълго мъжът бил задържан. Известно е, че той е криминално проявен и осъждан. Нападението срещу жена в гр. Самоков е извършено от него в изпитателен срок по две осъдителни присъди спрямо него – за грабеж и използване на чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра.

С постановление на наблюдаващия прокурор, Георги Георгиев е задържан за срок до 72 часа. Предстои съдът да разгледа внесеното от Районна прокуратура – Самоков искане за определяне на мярката му за неотклонение „задържане под стража“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here