Евгени Зюмбулев, Иван Иванов и Христо Кирев са новите имена в тима, отец Генадий отслужи водосвет за здраве и успехи

С 22- ма играчи, от които трима нови днес ФК „Кюстендил“ стартира подготовка си за пролетния дял от първенството в Югозападна Трета лига. Първото занимание наставникът Николай Николов- Чезето проведе на стадион „Странджа“, в което се включиха и новите попълнения- Евгени Зюмбулев, Иван Иванов и Христо Кирев.

Отец Генадий отслужи водосвет за здраве и успехи в присъствието на президента на клуба Светослав Григоров, треньорският щаб и играчите. Единственият напуснал отбора е вратаря Марио Кирев, който пое към Монтана.

Заради ремонта на тревното покритие на стадион „Осогово“, тренировъчният процес и контролите ще се провеждат на стадион „Странджа“, на терени в селата около Кюстендил и на обновената лекоатлетическа писта в комплекс „Осогово“. Към момента ФК „Кюстендил“ има уговорени вече 5 сигурни проверки. Първата контрола за кюстендилци е насрочена за 23- ти януари срещу „Рилски спортист“ Самоков. За 26-ти януари е предвиден спаринг със „Септември“ София, за 30-ти – със „Септември“ Симитли. Другите проверки ще са срещу отборите на „Пирин“ Гоце Делчев и „Пирин“ Разлог.
„Смятам, че няма да имаме проблем с подготовката въпреки, проблема с тренировъчната база. Настроението в тима е приповдигнато и се надявам, че в края на шампионата ще финишираме там, където трябва. Трите нови попълнения са играчи с голям опит в професионалния футбол. Очакват ни тежки битки по пътя към първото място. Подготовката ни ще протече на два етапа. Първата седмица ще се работи за обем, тъй като момчетата не са тренирали повече от месец и половина. Началните тренировки ще бъдат встъпителни, за да се влезе в ритъм и работен режим. След това започваме да увеличаваме оборотите. Предвиждат се и двуразови тренировки. Само всички да са здрави“, каза наставникът Николай Николов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here