По чудо няма жертви, „Автомагистрали“ ЕАД отговарят за скалата на пътя за Рилски манастир която падна и затвори пътя тази сутрин, прибрали 6. 5 млн. лв за некачествено изпълнение. Това е изкопан гроб, а не укрепителна стена на пътя. докага ще се примиряваме с кражби и злоупотреби, сигнализира Александър Божков от Благоевград. Той направи и виде она място.

https://www.facebook.com/semeistvo.bojkovi/videos/3658681314210611

В заключителен етап са строителните работи по укрепването на срутището на пътя за Рилския манастир. При добро време се очаква да приключат до Коледа. – казаха от „Автомагистрали“ ЕАД, изпълнител на обекта и ето, че успяха, но не съвсем. В 250-метров участък при 27-ми км на третокласния път III-107 Кочериново – Рила – Рилски манастир е изградена укрепителна стоманобетонна /джоб/ стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която поема натоварването на срутищното тяло като то е подсилено с микропилоти и анкери. За укрепване, стабилизация и ерозионнен контрол на ската е положена геокомпозитна рогозка, покрита с високоякостна стоманена мрежа. Тя е закрепена със стоманени анкери и монтажни скоби. Ремонтните дейности включват и възстановяване на пътната настилка в участък.

На обекта е полаган хидропосев на ската, монтирането на ограничителните системи.

Укрепителните дейности започнаха в края на юни и се извършват от „Автомагистрали“ ЕАД. Дружеството работи максимално мобилизирано, за да може укрепителните дейности да завършат колкото се може по-бързо и по третокласния път, който е основна връзка за Рилския манастир и за природните забележителности в околността да се пътува удобно и безопасно, казаха от дружеството през лятото.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here