Постоянен арест за горския Красимир Сулев , пребил Костадин Станчев в центъра на Дупница

Красимир Сулев

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Мая Гиздова  определи мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на Красимир Сулев, който е привлечен като обвиняем за престъпления по чл. 325, ал.1 и чл. 131, ал.1, т.2, във вр. с чл. 130, ал.1 от НК / за хулиганство и за причиняване на телесна повреда, от длъжностно лице по повод на изпълнение на службата му /.

В искането на Районна прокуратура – Кюстендил се посочва, че на 06.01.2021 г., около 16, 50 ч. на ул. „Венелин“ в Дупница, обвиняемият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред – нанесъл удари с юмруци по лицето и ритници по тялото на Костадин Станчев от Дупница – престъпление по чл. 325, ал.1 от НК. В качеството си на длъжностно лице – „горски стражар“ в ДГС – Дупница, при изпълнение на служебните си задължения е причинил лека телесна повреда на К. С., изразяваща се в контузия на главата и на гръдния кош – престъпление по чл. 131, ал.1, т.2, във вр. с чл. 130, ал.1 от НК.

В края на 2020 г., пострадалия Костадин Станчев е бил санкциониран от обвиняемия за нарушение на Закона за горите, като автомобилът, с който е прекарвал незаконно добит дървен материал е бил конфискуван и оставен в двора на ТП „ДГС Дупница“.

Съдът счете, че е налице обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършител на посочените престъпления и, че е налице реална опасност същият да извърши престъпление. Съдът отчита и факта, че Досъдебното производство е било образувано едва два дни преди внасянето на искането за вземане на най- тежката мярка за неотклонение и следва да бъдат извършени множество процесуално следствени действия. Касае се за деяние с висока обществена опасност, извършено от длъжностно лице при изпълнение на служебните му задължения, с изключителна дързост и цинизъм, на обществено място, в светлото денонощие. От събраните по делото доказателства може да се направи извод, че обвиняемият е с нисък праг на търпимост и е агресивен, пише още в мотивите на съдия Мая Гиздова.

Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Красимир Сулев е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил, като при жалба или протест делото е насрочено за 18.01.2021 г.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here