От 20.00 часа днес, 04.01 до 12.00 часа, утре, 05.01., ще бъде забранено движението по пътя за селата Яворница, Ключ, Скрът и Габрене заради неяснота какви последици има върху пътното платно от продължаващия дъжд и какво е положението под настилката. Критичният участък е в местността Крушата, землището на село Камена, посока към село Яворница. През цялата нощ на мястото ще има дежурна техника и служители, които ще следят развитието на ситуацията и ще отклоняват движението на превозни средства.

Утре рано сутринта ще започне оглед на компрометирания участък с цел предприемането на необходимите действия за осигуряване на безопасното преминаване по пътя. Пътуващите в този район трябва да използват обходния път през с. Струмешница – ГКПП „Златарево“ за подгорските села – Яворница, Ключ, Скрът и Габрене. Остава отворено движението до селата Беласица, Коларово, Самуилово и Камена.

За промяната ще бъдат уведомени и транспортните фирми, които изпълняват автобусни линии до тези села. В селата от Подгорието на община Петрич за последното денонощие падна значително количество дъжд, който и към момента продължава да бъде проливен. Това наложи предприемането на действия от общинската управа за недопускане на инциденти.

Лично кметът Димитър Бръчков и в момента е на място.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here